Sectorul constructiilor din Romania a inregistrat, in luna aprilie, cea mai importanta crestere anuala dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, avansul acestui sector fiind de 30% in perioada mentionata, potrivit datelor Eurostat. La nivelul Uniunii Europene, sectorul constructiilor a scazut cu 0,3% in aprilie, o scadere mai mare, de 2,4%, fiind inregistrata in zona euro.

Conform biroului european de statistica, in zece state membre s-au inregistrat cresteri ale acestui sector, iar in alte trei sectorul constructiilor a scazut. Pentru celelalte state membre aceste date nu au fost facute publice.

Dupa tara noastra, cele mai importante cresteri au fost inregistrate in Slovenia (23,3%), Polonia (22,8%) si Bulgaria (21%), in vreme ce diminuari ale volumului productiei in acest domeniu s-au inregistrat in Spania (-21,8%), Republica Ceha (-3,5%) si Germania (-2,3%).

Fata de luna martie, sectorul constructiilor din Romania a avut o crestere de 2,6% in aprilie. In aceasta perioada, cele mai rapide cresteri ale acestui sector s-au consemnat in Portugalia (10,6%), Bulgaria (6,9%) si Polonia (3,2%), iar in Spania sectorul a inregistrat o scadere de 6,5%.