Dezvoltatorul imobiliar austriac Krammer & Wagner va deschide in primavara anului 2009 centre comerciale in Bucuresti, Arad si Constanta. Acestea vor gazdui, in premiera, marci celebre precum C&A, Decathlon si Charles Vögele.

Militari Shopping este un centru comercial ce va functiona in zona de vest a capitalei (zona comerciala de la iesirea spre Pitesti, n.r.) inaugurarea fiind planificata pentru aprilie 2009. Acesta a fost proiectat pentru a deservi circa 500.000 locuitori din sectorul 6 al capitalei, dar si din zonele limitrofe.

  • Suprafata totala a terenului: 144.000 mp
  • Suprafata totala inchiriabila: 49.500 mp
  • 2.300 locuri de parcare

In acest centru va functiona al doilea hipermarket Auchan din Bucuresti si al cincilea din Romania. Chiriasii principali sunt branduri nationale si internationale, iar magazinele vor avea suprafete de la 50 mp pana la 3.000 mp. Printre acestia se numara Hervis, Humanic sau Media Galaxy si noutati absolute in Romania:C&A, Decathlon, Charles Vögele.

C&A este un celebru brand care detine, potrivit Mediafax, peste1.000 de magazine in Franta, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg Spania, Portugalia, Elvetia, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Rusia, Turcia, Slovenia. Retailerul mai este prezent in Argentina, Brazilia, Mexic si China. Primul magazin al companiei a fost deschis, in Olanda, in 1861de catre fratii Clemens and August Brenninkmeijer. C&A a inregistrat o cifra de afaceri de 5,6 miliarde de euro, in avans cu 8%, in anul financiar care s-a incheiat la 28 februarie 2007.

Decathlon, specializat in articole de sport, opereaza in peste 350 magazine din intreaga lume si vinde peste 255 milioane de articole, in fiecare an.

Retailerul elvetian de imbracaminte Charles Vögele are 825 de magazine in intreaga Europa, peste 7.800 de angajati si a inregistrat, anul trecut, vanzari nete de 1,3 miliarde franci elvetieni. In 2006 compania a intrat si pe piata tarilor din Europa Centrala si de Est, deschizand magazine in Ungaria, Polonia si Republica Ceha.

C&A se va regasi si in centrele comerciale din Arad si Constanta ale Krammer & Wagner. Decathlon si Charles Vögele, numai in Bucuresti.

Centrul comercial din Arad
Foto:
Al doilea centru anuntat, WestGate Shopping din Arad, va fi construit in nord-vestul orasului, in imediata apropiere a Centrului Expozitional Arad, la intersectia soselei Aurel Vlaicu cu drumul European E 68, unde va beneficia si de o iesire din viitoarea Autostradã A4. Complexul va combina oportunitatile de shopping cu diferite posibilitati de divertisment si este format dintr-o zona de retail cu mobila, un hotel si un mall clasic pe trei etaje. Deschiderea este planificatã pentru noiembrie 2009.

  • Suprafata totala a terenului: 200.000 mp
  • Suprafata totala inchiriabila: 90.000 mp  
  • 3.300 locuri de parcare

Cel de-al treilea centru, Seaside Shopping va fi localizat in partea de sud a orasului Constanta, pe drumul european E87 (Soseaua Mangaliei), intr-o zona comerciala deja dezvoltata. Inaugurarea este planificata pentru primãvara anului 2010.

  • Suprafata totala a terenului: 67.000 mp
  • Suprafata totala inchiriabila: 53.000 mp
  • 2.200 locuri de parcare

Krammer&Wagner a dezvoltat peste 50 de mall-uri si parcuri de retail, insumand o suprafata totala inchiriabila de peste 500.000 mp si este liderul de piata in Austria, cu birouri deschise si in Croatia si Romania.