Un consortiu de banci condus de Investkredit Bank a acordat un imprumut de peste 92,7 milioane euro pentru dezvoltarea si finantarea celor doua faze ale proiectului Swan Office Park, parc de birouri modern tip clasa A, in nord-estul Bucurestiului, a anuntat luni firma internationala de avocatura Salans, care a asistat institutiile de credit. Proiectul include cinci cladiri de birouri de tip clasa A, avand o suprafata totala de inchiriat de aproximativ 50.000 metri patrati.

Swan Office Park este dezvoltat de catre fondul de investitii britanic Chayton Capital si dezvoltatorul ARCA East Invest, si este situat in zona Pipera, pe Soseaua Nordului. Din consortiul bancar a mai facut parte si Bank Austria Creditanstalt AG, subsidiara a Unicredit Group.

Chayton Duna Property Fund este un fond inchis de investitii imobiliare, infiintat de fosti parteneri si directori generali de la Goldman Sachs, CREDO si Knight Frank. Pana la data la care s-a inchis, 20 aprilie 2007, fondul a adunat 114 milioane euro.

ARCA East Invest este o companie relativ noua pe piata din Bucuresti, in cadrul careia activeaza specialisti in dezvoltare imobiliara locali si internationali si care detin de asemenea firma ARCA West I vest GmbH, Munchen. ARCA East Invest este de asemenea partenerul pentru dezvoltare al Chayton Capital pentru extinderea afacerii in Constanta.

Salans este o firma internationala de avocatura cu peste 750 de avocati in Almaty, Baku, Barcelona, Berlin, Bratislava, Bucuresti, Budapesta, Frankfurt, Hong Kong, Istanbul, Kiev, Londra, Madrid, Moscova, New York, Paris, Praga, Shanghai, St. Petersburg si Varsovia. Firma are operatiuni si in Orientul Mijlociu la Doha, Qatar si in zona franceza a Pacificului.