Romtelecom a incheiat un contract cu BRC Business Group, dezvoltatorul proiectului rezidential Citadella Titan, din Bucuresti, pentru furnizarea de servicii de comunicatii pentru cele peste 200 de apartamente ale acestui complex, a anuntat vineri operatorul de telefonie. Lucrarile efectuate de Romtelecom vor incepe in ultimul trimestru al acestui an, serviciile urmand sa devina disponibile odata cu darea in folosinta a locuintelor, in prima jumatate a anului 2009.

Oficialii Romtelecom au precizat pentru HotNews.ro ca nu este vorba despre un contract de exclusivitate, oferirea de servicii de comunicatii in acest complex fiind permisa si altor operatori. Viitorii locatari pot inclusiv sa nu solicite deloc serviciile Romtelecom. Valoarea contractului nu a fost precizata. Potrivit datelor Romtelecom, in prezent, aproximativ 60% dintre apartamentele acestui complex sunt vandute.

Citadella Titan este un proiect rezidential localizat in zona Titan din Bucuresti, cuprinzand doua cladiri P + 14 etaje si dezvoltat de BRC Business Group, membra a grupului de societati BRC Group Romania.

Membre a Tannen Group UK, dezvoltator cu activitati in Marea Britanie, Germania, Franta, Canada si SUA, societatile grupului BRC Group Romania administreaza in prezent si alte proiecte imobiliare in curs de dezvoltare. In prezent, BRC Group Romania dezvolta patru proiecte imobiliare in Bucuresti, unul in Cluj si altul in Ploiesti.

Conform informatiilor Romtelecom, investitiile actuale ale BRC Group Romania se ridica la peste 45 milioane euro, dezvoltatorul avand in plan dezvoltarea altor proiecte care vor necesita investitii de 250 milioane euro.

Romtelecom, liderul pietei de comunicatii fixe din Romania, are in portofoliu servicii de voce, Internet de banda larga si date, televiziune digitala, precum si servicii IT si de gazduire a datelor. In primele trei luni ale acestui an, Romtelecom a inregistrat pierderi operationale de 14,2 milioane euro, fata de un profit operational de 26,6 milioane euro in aceeasi perioada din 2007, in timp ce veniturile operatorului au fost de 219,2 milioane euro, in scadere cu 1,3% fata de trimestrul similar din anul trecut.