Compania imobiliara elena Raptis Kavouras a achizitionat de la omul de afaceri Costica Constanda 1,6 hectare din Satul Francez pentru 68 de milioane de euro, transmite NewsIn. Tranzactia a fost intermediata de firma de avocati Tuca, Zbarcea si Asociatii. Pe teren se va construi un complex de locuinte de lux.

Tranzactia, considerata una dintre cele mai mari, in anul acesta, de pe piata imobiliara bucuresteana, a devenit “interesanta” in conditiile crizei subprime, a scaderii numarului de tranzactii si datorita sumei fabuloase de 68 de milioane de euro achitata pentru doar 1,6 hectare de teren, a declarat pentru NewsIn avocatul Dan Borbely.

Contractul de vanzare-cumparare a fost semnat marti dupa mai bine de doua luni de negocieri.

Compania Raptis Kavouras intentioneaza sa construiasca in urmatorii trei ani pe suprafata cumparata din Satul Francez un ansamblu de locuinte de lux si o galerie comerciala.

Costica Costanda a primit la inceputul acestui an 2.8 hectare de teren in Satul Francez in compensatie pentru Parcul Bordei, ca urmare a unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Omul de afaceri intentiona sa darame constructiile deja existente in sat si sa construiasca altele noi.

Compania Raptis Kavouras dateaza din 1978 si este detinuta de doi ingineri constructori greci, Dimitris Raptis si Kyriakos Kavouras. Firma este autoarea a peste 200 de proiecte rezidentiale in Grecia si a anuntat ca va investi in jur de 60 de milioane de euro in trei complexe rezidentiale in capitala care sa cuprinda 300 de locuinte.