Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Romania a inregistrat in mai cea mai mare crestere anuala a lucrarilor de constructii din UE

de Dragos Comache     HotNews.ro
Joi, 17 iulie 2008, 13:01 Economie | Imobiliar

Romania a inregistrat in luna mai cea mai importanta crestere anuala a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana (UE), de 31,5%, fiind urmata de Bulgaria si Polonia, cu cate un avans anual de 16,3%, potrivit, datelor publicate de Eurostat, citat de NewsIn. Tara noastra continua sa domine sectorul constructiilor din Uniunea Europeana, dupa ce si in lunile aprilie si martie a fost in fruntea acestui clasament, cu ritmuri anuale de crestere de 30%, respectiv 32,5%.

Cele mai mari scaderi anuale din sectorul constructiilor au avut loc in Spania, Portugalia si Cehia, cu reduceri de 10,8%, 6,8% si, respectiv, 2,1%.

Datele Eurostat, valabile pentru 13 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a crescut, la nivelul UE, cu 0,7% in luna mai fata de aceeasai luna a anului trecut, in timp ce in zona euro, s-a inregistrat o scadere de 1,1% in acelasi interval.

Fata de luna mai 2007, sectorul constructiilor a crescut in opt state membre si a scazut in cinci, potrivit datelor publicate de Eurostat. Constructiile de cladiri au inregistrat, in intervalul mentionat un avans de 0,7% in UE si o scadere de 1,3% in zona euro, iar constructiile ingineresti au sporit cu 2,1% in UE, dar au scazut cu 0,9% in zona euro.

Comparativ cu luna aprilie, sectorul constructiilor a crescut in sapte state membre si s-a redus in sase dintre acestea. Cele mai mari aprecieri lunare au fost in Marea Britanie, de 3,4%, Spania si Romania, cu cate 2,9%. Scaderi importante in luna mai fata de aprilie 2008 au fost inregistrate in Portugalia, de 9%, Slovacia, de 5,1% si Olanda, de 1,9%.

In mai 2008, comparativ cu aprilie 2008, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,3% in UE si cu 0,2% in zona euro.

[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

739 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri