Congresul american a aprobat sambata cel mai amplu program de salvare a pietei ipotecare din ultimele decenii, prin care se acorda ajutoare de urgenta companiilor ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac si se creaza un fond de 300 miliarde de dolari, care va permite Administratiei Federale a Locuintelor sa refinanteze imprumuturile ipotecare pentru circa 400.000 de proprietari.

Documentul a fost aprobat de Senat cu 72 de voturi pentru si 13 impotriva si se asteapta ca presedintele Bush sa promulge rapid actul legislativ, in ciuda celor peste 3,9 miliarde de dolari pe care va trebui sa le suporte bugetul american, potrivit foxnews.com.

Legea va autoriza imprumuturi de miliarde de dolari pentru companiile ipotecare Fannie Mae si Freddie Mac, firme care sustin sau detin cinci miliarde de dolari prin creditele imobiliare acordate sau garantate, reprezentand jumatate din totalul ipotecilor de pe piata americana.

Noua lege va crea un fond de 300 miliarde de dolari la dispozitia Administratiei Federale a Locuintelor, care va putea astfel sa refinanteze circa 400.000 de familii prin acordarea de credite subventionate.