Numerosi investitori britanici au inceput sa-si vanda proprietatile pe care le achizitionasera pe coasta bulgara a Marii Negre, insa ei inregistreaza pierderi, transmite Novinite. Informatia a fost dezvaluita miercuri de publicatia economica Pari, care a citat o declaratie a directorului agentiei imobiliare Lux, Nikola Stoyanov.

Potrivit informatiilor, proprietatile scoase la vanzare au fost achizitionate in urma cu 2-3 ani.

Majoritatea investitorilor britanici inregistreaza pierderi, deoarece proprietatile achizitionate cu 1.100 euro/mp in Sunny Beach sunt vandute in prezent la preturi ce variaza intre 850-900 de euro/mp.

Stoyanov sustine ca doar faptul ca moneda britanica este mai slab cotata fata de euro decat in momentul in care achizitionasera proprietatile face ca pierderile investitorilor sa nu fie si mai mari. Directorul agentiei imobiliare bulgare a prognozat ca, in cativa ani, o serie de imobile aflate in constructie vor fi abandonate, deoarece revinderea de proprietati imobiliare afecteaza preturile apartamentelor nou construite.

Pe de alta parte, in urma cu doua saptamani, cotidianul Trud sustinea ca numerosi cetateni straini care achizitionasera proprietati imobiliare in Sofia in scopuri speculative au inceput sa le vanda pentru profit.

Potrivit informatiilor, majoritatea apartamentelor scoase la vanzare in acest moment au fost cumparate in 2006-2007, cand se aflau inca in faza de constructie. Apartamentele sunt in prezent finalizate si sunt oferite la preturi mult mai mari fata de cele de achizitie. Trud prezenta cazul unor apartamente ce au fost cumparate cu 50.000 de euro si care acuma sunt vandute cu 80.000 de euro.