Numarul autorizatiilor pentru constructiile rezidentiale a depasit cifra de 5.800 in luna iulie a acestui an, in scadere cu 4,9% fata de iunie 2008, dar in crestere cu 5,7% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

In primele sapte luni din acest an, au fost eliberate 35.233 autorizatii, in crestere cu 11,6% fata de perioada similara din 2007. INS a anuntat recent ca lucrarile executate la cladirile rezidentiale au scazut in luna iunie 2008 cu 3,3% fata de luna mai, desi la nivel de semestru, valoarea lucrarilor a fost in crestere fata de perioada similara din 2007.

In luna iulie a acestui an, pentru construirea de cladiri rezidentiale au fost eliberate 5.839 autorizatii, din care 63,0% sunt pentru zona rurală, menţinându-se trendul din luna precedentă. Cresteri ale numarului de autorizatii s-au inregistrat doar in doua din cele opt regiuni de dezvoltare, respectiv Vest şi Bucureşti-Ilfov.

In primele sapte luni, numarul autorizatiilor eliberate a crescut cu 11,6% fata de perioada similara din 2007. Cele mai multe autorizatii s-au eliberat in regiunea Sud-Muntenia (+943 autorizaţii), singura scadere fiind inregistrata in regiunea de dezvoltare Vest.

Recent, INS a anuntat ca valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 33,2%, in primul semestru din acest an fata de aceeasi perioada din 2007, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, insa in luna iunie lucrarile executate la cladirile rezidentiale au scazut fata de luna mai cu 3,3%.