Raiffeisen evolution Project Development, divizia imobiliara a grupului Raiffeisen, a finalizat achizitia unui teren cu o suprafata de 11 hectare de la compania petroliera Petrom, valoarea tranzactiei fiind de 90 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Wolf Theiss, societatea de avocatura care a consiliat Raiffeisen evolution pe perioada negocierilor. Terenul este situat la Straulesti, in apropiere de viitorul proiect Petrom City.

Potrivit reprezentantilor Wolf Theiss, negocierile au fost purtate pe parcursul a circa opt luni, iar recent a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare. Petrom a organizat o licitatie internationala pentru vanzarea acestui teren in luna decembrie a anului trecut, licitatie castigata de Raiffeisen evolution.

Potrivit informatiilor de pe site-ul dezvoltatorului imobiliar, pe acest teren compania poate construi 420.000 de metri patrati, din care 340.000 metri patrati vor avea destinatie comerciala, iar restul rezidentiala. Lucrarile de constructie urmeaza a se finaliza in anul 2013.

Conform informatiilor aparute in presa pana in prezent, investitiile Raiffeisen evolution in proiectul Straulesti evolution sunt estimate la 600-800 milioane de euro.

Raiffeisen evolution Project Development este o companie de dezvoltare imobiliara, cu activitate in Europa Centrala si de Est, avand sediul central la Viena. Compania este detinuata in proportie de 40% de Raiffeisen Zentralbank Osterreich, iar 60% din actiunile companiei sunt impartite egal intre Raiffeisen Holding, Uniqua si Strabag AG.