Volumul lucrarilor de constructii din Romania a crescut in primele sapte luni din acest an cu 32,3% fata de perioada similara din 2007, avansul fiind consemnat la toate tipurile de constructii, cladiri nerezidentiale, rezidentiale si constructii ingineresti, arata datele Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie, singurele scaderi comparativ cu luna anterioara din acest an au inregistrat lucrarile executate la cladirile nerezidentiale si la constructiile ingineresti cu 4,3%, respectiv 0,5%, in timp ce lucrarile la cladirile rezidentiale au avut o crestere de 44,4%.

Fata de aceeasi luna a anului trecut, in luna iulie din 2008 lucrarile de constructii au crescut cu 29,2%, la toate tipurile de constructii. Aceeasi situatie se constata si la nivelul primelor sapte luni din acest an, fata de perioada similara din 2007, cresterea fiind de 32,3%.

Anterior INS anuntase ca in primul semestru din 2008 valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 33,2% fata de aceeasi perioada din 2007, crestere evidentiata la toate tipurile de constructii, singura scadere fiind evidentiata in luna iunie, la lucrarile executate la cladirile rezidentiale, care scazusera fata de luna mai cu 3,3%.