Ministerul Transporturilor va simplifica procedura exproprierilor printr-o hotarare de Guvern care sa prevada predarea amplasamentului constructorului chiar daca nu sunt finalizate litigiile cu proprietarii, a declarat joi, ministrul transporturilor, Ludovic Orban, citat de NewsIn.

"Se va adopta o hotarare de Guvern pentru a nu se mai astepta sa fie predat amplasamentul la finalul procedurilor de expropriere. In cazul in care exista litigii in instanta sa se plateasca, dar sa se lucreze in continuare pentru finalizare. Urmeaza ca dupa litigii sa fie platita valoarea amplasamentului", a declarat joi Ludovic Orban.

Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), realizarea exproprierilor este un proces destul de greoi pentru ca sunt foarte multi proprietari care nu au acte de proprietate sau exista neconcordante intre cartea funciara si inregistrarile de la primarii. Practic este o munca luata de la zero in unele zone, iar Romania nu are cadastru, considera reprezentantii Companiei de Drumuri. De asemenea, legea privind exproprierile a dus la intarzieri privind exproprierile de teren.