In plina criza financiara mondiala si intr-o piata imobiliara paralizata, un investitor canadian in cartiere rezindentiale din Bucuresti si Brasov declara ca asteapta 20% profit.

Comunicatul de presa din 15 octombrie 2008 despre lansarea unei noi investitii in imobiliare, acum, ne-a facut sa ii adresam cateva intrebari aceluia care inoata contra curentului. Cat e specula si cat gandire pe termen lung, cum sustine - va lasam sa judecati/comentati.

In contextul economic actual, unii investitori au gasit potrivit sa isi lanseze afaceri in real estate. Michael Topolinski este un canadian care s-a mutat cu toata familia in Romania, anul trecut, si a cumparat 900 de apartamente in 14 proiecte rezidentiale noi, din Bucuresti si Brasov.

Potrivit comunicatului de presa din citat, firma sa spera sa infrunte declinul pietei prin servicii integrate, de la alegerea locuintei, pana la instalarea in noul apartament.

Zece intrebari pentru Michael Topolinski:

"Nu stim cand si cat vom vinde, dar credem ca vom vinde"

Reporter: De ce acum?

Michael Topolinski: Stim ca, pe termen lung, Romania creste. Suntem aici pentru a face afaceri pe termen lung. Ce se intampla timp de o luna sau doua nu are prea mare importanta.

Reporter: La ce preturi vindeti?

Michael Topolinski: Preturi similare cu cele practicate de dezvoltatori.

Reporter: Si daca preturile vor scadea?

Michael Topolinski: Vom urmari pretul pietei. Insa, nu cred ca vor scadea, la apartamentele noi, deoarece aici este vorba de costul real al locuintei respective.

Reporter: Cat ati investit pana in prezent?

Conceptul : alegerea apartamentului, intocmirea dosarului pentru banca, consultanta juridica, design interior, mobilare, transport, depozitare.

Din comunicatul de presa, 15.10.08

Michael Topolinski: Am cumparat cele 900 de apartamente cu 130 milioane de euro si le vindem cu 160 milioane. Vizam o rata de profit de 20%.

Reporter: Cand va asteptati sa recuperati investitia?

Michael Topolinski: Nu stim cand si cat vom vinde, dar credem ca vom vinde.

Reporter: Mai cumparati?

Michael Topolinski: Da, cumparam in continuare. Suntem in negociere pentru achizitii in alte zece proiecte rezidentiale.

Reporter: Cand credeti ca piata isi va reveni?

Michael Topolinski: Isi va reveni. Nu stiu exact cand, nu sunt analist economic.

Reporter: V-ati vinde portofoliul unui alt investitor?

Michael Topolinski: Nu. Nici macar o parte din portofoliu.

Apartamentele se adreseaza si celor cu venituri medii. Oferta este compusa numai din apartamente noi, finalizate sau in stadiu avansat de constructie.

din comunicatul de presa, 15.10.08

Reporter: Ce ocupatie aveati inainte sa investiti in Romania?

Michael Topolinski: Afaceri in mai multe domenii, in Canada. Predominant, in industria de prelucrare. Domeniul imobiliar nu era prioritar pentru mine.

Reporter: Ati contractat vreun credit pentru aceasta afacere?

Michael Topolinski: Lucram cu Alpha Bank, este sigura noastra banca. Iar aceasta institutie a devenit partenera fiindca avem o relatie buna.