Doi dezvoltatori imobiliari au anuntat ca au probleme cu derularea unor proiecte rezidentiale. Astfel, compania RomReal, inregistrata in insulele Bermude, a publicat marti pe site-ul propriu un comunicat, citat si de ZF, potrivit caruia doua banci au respins finantarea pentru proiectele imobiliare ale firmei. In acelasi timp, Newarch Investments a declarat pentru Mediafax, via Curierul National, ca "a amanat inceperea dezvoltarii a doua proiecte rezidentiale in Bucuresti pana in momentul in care cererea isi va reveni".

RomReal a anuntat marti, 4 noiembrie, pe website-ul companiei, ca doua banci cu care avea discutii avansate in ce priveste finantarea a doua proiecte, au anuntat ca nu vor acorda creditele din cauza "situatiei restrictive de pe piata de creditare".

Cele doua proiecte se numesc "Corallia" si "Central". Compania a mai transmis ca va lua in considerare optiuni alternative pentru aceste doua proiecte rezidentiale si ca in data de 14 noiembrie isi va publica rezultatele financiare pentru al treilea trimestru din 2008.

Potrivit website-ului companiei, RomReal a fost infiintata pentru a investi strategic in Romania, concentrandu-se pe imobile pentru cumparatori cu venituri medii, precum si spatii comerciale in locatii de varf.

Tot in data de 4 noiembrie Radu Tudorache, directorul Newarch Investments, a declarat pentru Mediafax, citat de Curierul National, ca a amanat inceperea dezvoltarii a doua proiecte rezidentiale in Bucuresti pana in momentul in care cererea isi va reveni.

"Avem doua proiecte foarte mari de locuinte, nu va spun cate unitati vor cuprinde pentru ca nu vreau sa sperii piata, care sunt oprite la stadiul de PUZ. Am obtinut PUZ-urile, dar nu vom incepe sa construim pana nu se relanseaza cererea", a declarat Tudorache pentru Mediafax.