Tranzactiile imobiliare din Cluj-Napoca au scazut cu pana la 30% fata de anul trecut, iar circa 200 de agentii imobiliare urmeaza sa isi inchida afacerea in urmatoarea perioada si vor disparea de pe piata, a declarat luni, pentru NewsIn, Alexandru Gliga, partener in cadrul companiei Napoca Business.

" In Cluj, numarul de tranzactii imobiliare din 2008 a fost mai mic cu 20-30% fata de anul trecut", a spus Alexandru Gliga, evaluator acreditat al Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR). Acesta a mai subliniat ca actuala criza de pe piata imobiliara va duce la inchiderea a tot mai multe agentii imobiliare din orasul Cluj. " In Cluj erau circa 250 de agentii imobiliare, iar cel mai probabil probabil 200 dintre acestea vor disparea. Vor ramane cele puternice financiar, in numar de 30-40 ", a mai spus reprezentantul Napoca Business.

Acesta a mai adaugat ca efectele crizei se vor incheia in aproximativ doi ani, iar daca va exista o revenire a pietei imobiliare, aceasta, din inertie, va continua sa mai scada. Gliga a spus ca preturile nu vor mai atinge nivelul maxim din anul 2007.

Napoca Business este o companie ce activeaza in domeniul evaluarilor de active, acoperind o gama larga de servicii profesionale si activeaza in domeniu de cinci ani de zile.