Sectorul constructiilor din Romania a crescut in septembrie cu 27% fata de luna similara din 2007, cel mai rapid ritm de crestere din Uniunea Europeana (UE), in conditiile in care, in aceeasi perioada, acest sector a scazut cu 3,1% in tarile UE si cu 3,8% in tarile din zona euro, potrivit datelor biroului european de statistica Eurostat, citate de NewsIn. Sectorul constructiilor a crescut in septembrie in opt state din blocul comunitar si a scazut in cinci, comparativ cu aceeasi luna din 2007, dar Eurostat a centralizat date pentru doar 13 din cele 27 de state membre UE.

In septembrie, Slovenia s-a pozitionat a doua dupa cresterea anuala a lucrarilor de constructii, cu 19,4%, urmata de Bulgaria, cu 17,7%.

In schimb, in Spania sectorul constructiilor a continuat si in septembrie sa scada, lucrarile de constructii comprimandu-se cu aproape un sfert (24,1%), in timp ce Suedia a raportat un declin in acest domeniu de 19,8% fata de a noua luna din 2007.

Constructiile de cladiri au scazut in a noua luna a acestui an cu 4,2% fata de luna similara din 2007 in UE si cu 4,3% in zona euro, iar cele ingineresti au crescut cu 3,7% in UE, dar s-au redus cu 2,6% in zona euro.