Spatiile de birouri livrate in primele trei trimestre din acest an in Bucuresti au insumat 180.000 metri patrati, capitala Romaniei clasandu-se pe locul patru in Europa Centrala si de Est dupa Varsovia, Praga si Budapesta, potrivit datelor companiei de consultanta imobiliara CBRE Eurisko. Analiza arata o scadere a chiriilor in Sofia, in timp ce in Bucuresti pretul chiriilor la birouri stagneaza.

In Bucuresti, nivelul mediu al chiriei spatiilor de clasa A, “prime rent” se incadreaza intre 22-24 euro/mp/luna, variind in functie de momentul semnarii contractelor de inchiriere/preinchiriere, de locatia cladirii, precum si de aria tranzactionata.

In zonele centrale, pentru suprafete reduse se inregistreaza cele mai mari valori ale chiriei, 25-30 euro/mp/luna, in timp ce in zona de nord nivelul este intre 18-20 euro/mp/luna. Spatiile de birouri din zona Pipera si zona de vest a Bucurestiului s-au inchiriat cu 15-17 euro/mp/luna.

Potrivit informatiilor CBRE Eurisko, o scadere a chiriilor se observa in Sofia, unde se intalneste acelasi nivel al chiriei ca in 2007, cresteri ale chiriiilor se constata in Zagreb si Praga, in timp ce stagnarea pretului chiriilor este inregistrata in Budapesta, Varsovia si Bucuresti.

CB Richard Ellis Eurisko este una dintre principalele companii de servicii imobiliare comerciale din Romania, avand 120 de angajati.