Sectorul constructiilor din Uniunea Europeana (UE) a scazut in luna noiembrie a anului trecut cu 4,6% fata de luna similara a anului 2007, potrivit datelor furnizate luni de biroul de statistica european Eurostat. Pe baza datelor disponibile in luna noiembrie, Romania ocupa locul doi in UE in functie de cresterea anuala inregistrata in sectorul constructiilor, dupa Slovacia, in timp ce cea mai mare scadere a acestei piete era inregistrata in Spania.

In luna noiembrie 2008, datele disponibile la nivelul UE arata ca sectorul constructiilor a crescut in trei tari membre, a scazut in opt tari si a ramas neschimbat in Germania si Marea Britanie. Romania s-a situat, alaturi de Suedia si Slovacia, in randul tarilor unde piata constructiilor a crescut, tara noastra inregistrand o crestere de 0,8% fata de luna anterioara din 2008.

Sectorul constructiilor a inregistrat la nivelul UE o scadere anuala de 4,6% in noiembrie, si la acest capitol Romania situandu-se printre tarile care au inregistrat cresteri. Mai precis, Romania s-a clasat pe locul doi in UE, dupa Slovacia (crestere de 16,5%), cu o crestere anuala de 13,8%. Cele mai mari scaderi anuale au fost inregistrate in Spania (o scadere de 9,7%), Slovenia (in scadere cu 8,2%) si Marea Britanie (in scadere cu 6,3%).