Preturile locuintelor din cele mai importante orase din Bulgaria au scazut in medie cu 100 euro/mp in 2008, potrivit unui raport realizat de compania locala de consultanta imobiliara Yavlena, informeaza cotidianul bulgar Dnevnik, citat de NewsIn.

In Sofia, tranzactiile sunt realizate, in prezent, numai de cumparatorii care au nevoie urgenta de o casa si doar cu bani cash, sustin consultantii imobiliari ai agentiei de real estate Yavlena.

Un alt grup de cumparatori cuprinde persoanele cu numerar disponibil si care investesc in imobiliare cumparand la un pret mai mic cu 20% comparativ cu nivelurile de la inceputul anului 2008.

Potrivit reprezentantilor agentiei, cererea apartamentelor realizate din prefabricate de beton s-a diminuat semnificativ, iar preturile locuintelor de lux situate in centrul orasului au ajuns in unele cazuri chiar la 2.000 euro pe metru patrat de la 3.000-6.000 euro/mp la inceputul anului trecut.

Totodata, preturile nu au suferit corecturi semnificative in zonele de sud, unde acestea au variat pe tot parcursul anului 2008 intre 1.050 euro si 1.250 euro pe metru patrat.

In schimb in districtele Nadejda si Levski preturile au scazut cu 18% de la inceputul lui 2008, iar preturile apartamentelor cu doua camere din districtul Mladost au scazut la o medie de 55.000 euro de la 72.000 euro.