Cel putin 100 de hoteluri din statiunea bulgareasca Sunny Beach si din orasul Nessebar au fost scoase la vanzare de catre proprietari, transmite Novinite.com. Informatia a fost publicata in premiera de Standart Daily, care a precizat ca, in contextul crizei financiare internationale, investitorii sunt nerabdatori sa vanda hotelurile la preturi mult mai mici fata de valoarea lor doar pentru a scapa de ele.

Novinite sustine ca majoritatea hotelurilor si a cladirilor de apartamente scoase la vanzare se afla in partea de vest a statiunii Sunny Beach. Pe langa acestea, proprietarii vand si multe dintre hotelurile de top aflate chiar pe plaja.

Cea mai scumpa cladire scoasa la vanzare este un hotel aflat chiar langa plaja, pentru care se cer 25 de milioane de euro. Numele hotelului de lux nu este mentionat, precizeaza Novinite.

Agentia de stiri din Bulgaria afirma ca printre hotelurile de pe plaja scoase la vanzare in Sunny Beach se numara "Slavyanski" (pretul cerut - 13 milioane de euro) si "Strandzha" (15 milioane de euro).