Miliardarul american Donald Trump a declarat ca cea mai buna investitie in aceasta perioada este aceea din domeniul imobiliar si i-a sfatuit pe oameni sa cumpere proprietati. Intr-un interviu pentru canalul de televiziune ABC, Trump a spus ca solutia ideala este achizitionarea de case detinute de catre banci.

Trump sustine ca preturile de pe piata imobiliara, aflate in continua scadere, reprezinta o "veste buna" pentru potentialii cumparatori. "Este o perioada perfecta pentru achizitionarea unei case", a afirmat miliardarul american, adaugand: "Te poti trezi in situatia sa-ti pierzi propria casa insa sa cumperi una mai buna".

Donald Trump a recunoscut insa ca obtinerea unui credit imobiliar in aceasta perioada este dificila si a criticat bancile pentru faptul ca nu imprumuta mai multi bani. "Ceea ce fac bancile acum este ingrozitor", a declarat el. "Bancile au primit miliarde si miliarde de dolari din banii contribuabililor si ele nu imprumuta acesti bani catre platitorii de taxe", a acuzat Trump.

In opinia lui, solutia ar fi sa cumperi locuinte detinute de catre banci, care au preluat casele dupa ce proprietarii n-au mai reusit sa achite ipotecile.

"Bancile nu au nevoie de aceste case, caci au mii de locuinte... cu care nu stiu ce sa faca", a declarat Trump.