Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea cresterea cotei de piata (calculata ca procent din unitatile predate) la nivelul Bucurestiului, de la 9,5% cat este in prezent, pana la aproape 11% la sfarsitul anului 2009, cu riscul afectarii profitului, a anuntat joi compania. Impact a decis reinvestirea profitului de 10,08 milioane lei obtinut anul trecut, in solutii de locuire, iar pentru 2009 estimeaza scaderea cu 30% a cifrei de afaceri si cu 60% a profitului brut.

Potrivit informatiilor Impact, la baza calculului cotei de piata s-au luat in considerare datele furnizate de Institutul National de Statistica cu privire la unitatile predate de Impact in 2008 si numarul unitatilor predate la nivelul Bucurestiului in 2008.

“Piata imobiliara este foarte fragmentata in acest moment. La nivelul Bucurestiului cele mai mari cote de piata sunt de aproximativ 7-8%, dupa indicatorul de unitati predate per dezvoltator, raportat la total unitati predate la nivelul capitalei. Avand in vedere ca nivelul competitivitatii s-a redus in ultima perioada, este cel mai bun moment sa tintim cresterea cotei de piata, in special prin oferirea de solutii flexibile de locuire care s-au dovedit foarte atractive in primele patru luni ale anului. Politica de crestere a cotei de piata se va duce chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditelor", a declarat Carmen Sandulescu, directorul financiar al Impact Developer & Contractor.

Pentru acest an, Impact estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 102,7 milioane lei, in scadere cu 32% fata de rezultatul din 2008 (151,6 milioane lei), a unui profit brut de 4,1 milioane lei, in scadere cu 60% fata de profitul brut din 2008 (10,2 milioane lei). Anul trecut, dezvoltatorul imobiliar a inregistrat o pierdere financiara de 15,8 milioane lei, iar pentru acest an se estimeaza adancirea cu 50% a pierderii financiare pana la o pierdere de 23,7 milioane lei.

La baza elaborarii bugetului de venituri si cheltuieli pe 2009, Impact a luat in calcul semnarea unui numar total de 225 de contracte dintre care circa 35% in sistem Call-Buy (inchiriere cu optiune de cumparare).