CB Richard Ellis (CBRE), unul dintre cele mai mari grupuri de servicii imobiliare din lume, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in primul trimestru din acest an o pierdere neta de 36,7 milioane de dolari, fata de un profit net de 20,5 milioane dolari in trimestrul similar al anului trecut, conform informatiilor companiei. Referitor la operatiunile din Europa (regiunea EMEA), CBRE a raportat o pierdere operationala de 6,1 milioane dolari, comparativ cu un profit operational de opt milioane dolari in aceeasi perioada din 2008.

Castigurile CBRE inainte de aplicarea dobanzilor, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) au totalizat 38,4 milioane de dolari pentru primul trimestru.

“In ciuda provocarilor extraordinare ridicate de mediul economic din ziua de astazi, am fost capabili sa producem o EBITDA pozitiva pentru primul trimestru datorita eforturilor noastre de diversificare a bazei de venituri, de focalizare asupra clientilor si de reducere agresiva a costurilor fixe", a spus Brett White, presedinte si CEO CB Richard Ellis.

In regiunea EMEA, (in pricipal operatiunile din Europa), veniturile au fost de 162,2 milioane dolari in primul trimestru din acest an, fata de venituri de 242,8 milioane dolari in perioada similara din 2008. Tot in aceasta regiune, CBRE a inregistrat o pierdere operationala de 6,1 milioane dolari fata de un profit de opt milioane dolari in trimestrul similar din 2008, si un EBITDA negativ de 3,1 milioane dolari fata de un rezultat pozitiv de 11,7 milioane dolari in perioada similara din 2008.

In Romania, CB Richard Ellis (CBRE) a achizitionat, la inceputul lui 2008, compania locala de consultanta imobiliara Eurisko, valoarea tranzactiei fiind de circa 35 milioane dolari.

In 2008, grupul CBRE a raportat un profit net de 83,9 milioane dolari, in scadere fata de un profit net de 390,5 milioane dolari in 2007.