Dezvoltatorul imobiliar Impact a lansat pe piata o noua solutie inedita de cumparare a unei locuinte noi, adresata celor care pot sa-si inchirieze vechiul apartament. Solutia presupune plata unui avans de 25% din pretul unui apartament in ansamblul Greenfield din Bucuresti, iar apoi achitarea unor rate lunare in functie de chiria pe care o obtin pe vechiul apartament, timp de patru ani, respectiv 48 de transe. Pe perioada celor patru ani, vechiul apartament poate fi vandut pentru achitarea diferentei pentru noua locuinta.

"Solutia este astfel gandita incat raportat la preturile de pe piata inchirierilor, plata (n.r. restul de 75%) sa se poata face pe perioada celor 48 de transe", au precizat pentru HotNews.ro reprezentantii Impact.

Referitor la valoarea ratei, oficialii dezvoltatorului imobiliar sustin ca exista posibilitatea alegerii unei rate mai mici, egale sau mai mari decat suma obtinuta din inchirierea vechii locuinte. Un avans de 25% pentru un apartament de doua camere in proiectul mentionat reprezinta 21.000 euro (inclusiv TVA), iar in cazul unei garsoniere este vorba de 15.000 euro (inclusiv TVA).

Situat in zona de nord a Bucurestiului, intre padurile Baneasa si Tunari, ansamblul Greenfield I a fost inceput in septembie 2006 si contine 676 de unitati de locuit din care au fost vandute pana in prezent 430 de unitati. Ele sunt dispuse in cinci ansambluri rezidentiale independente (Rubin, Topaz, Onix, Blue, Quartz), si ocupa in total o suprafata de circa 10 ha.

Greenfield I reprezinta prima etapa a unui ansamblu care va contine in final 60 de ha. Livrarea unitatilor a inceput in primavara anului 2008 cu ansamblurile Rubin si Topaz. In decembrie 2008 au inceput sa se livreze apartamentele din Onix, iar din februarie 2009 au inceput livrarile in Blue. Apartamentele din Quartz se vor livra incepand din iunie 2009.

Dezvoltatorul Impact a decis reinvestirea profitului de 10,08 milioane lei obtinut anul trecut, in solutii de locuire, iar pentru 2009 estimeaza scaderea cu 30% a cifrei de afaceri si cu 60% a profitului brut.