Volumul lucrarilor de constructii din Romania, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 5,2% in primul trimestru din acest an, fata de perioada similara din 2008, arata datele anuntate joi de Institutul National de Statistica (INS). In luna martie din acest an, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 1,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, singura crestere a lucrarilor de constructii (cu 2,1%) fiind inregistrata la cladirile rezidentiale.

In primul trimestru din acest an, cresterea volumului lucrarilor de constructii fata de perioada similara din 2008 s-a inregistrat la cladirile rezidentiale (+21,4%) si cladirile nerezidentiale (+5,1%), in timp ce la constructiile ingineresti s-a inregistrat o scadere cu 4,0%.

Fata de luna martie din 2008, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna martie 2009 cu 1,8%.

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe segmentul cladirilor nerezidentiale (-4,8%) si la constructiile ingineresti (-2,6%), in timp ce cladirile rezidentiale au inregistrat cresteri ale lucrarilor de constructii cu 2,1%.