Licitatiile ocolesc Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice (SEAP) pentru ca legaturile dubioase dintre castigatori si contractanti sa nu iasa la iveala.

Reconstruirea stadionului „Lia Manoliu“ costa cu cincizeci de milioane de euro mai mult decat cel din Frankfurt, cu care ar fi trebuit sa semene, dar care este mai mare decat cel din Bucuresti. Reabilitarea celor trei kilometri ai soselei Gheorghe Ionescu Sisesti - Ion Ionescu de la Brad, aflata in administrarea Primariei Capitalei, este mai scumpa decat constructia aceluiasi numar de kilometri din noua autostrada Bechtel.

La Constanta, primaria atribuie contracte de publicitate pe patru ani, in valoare de un milion de euro, firmei fratelui presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, apropiat al primarului Radu Mazare, iar la Sibiu, cu bani publici, se intretin baraje care nu au fost construite inca.

In schimb, la Craiova, primarul s-a hotarat sa achizitioneze cu bani publici aranjamente florale, coroane de flori si buchete. Persoana fizica Silvia Radoi castiga licitatie dupa licitatie in fata concurentei - Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public, aflata in subordinea primariei si care detine sere pe domeniul public.

Citeste articolul complet in revista Capital.