British Land, cel mai mare dezvoltator de spatii de birouri din Londra, a raportat pentru anul fiscal incheiat la sfarsitul lunii martie din acest an o pierdere neta record de 3,88 miliarde lire sterline (6,1 miliarde dolari), pe fondul scaderii valorii proprietatilor imobiliare, informeaza Bloomberg. Analistii intervievati de Bloomberg estimasera ca British Land va avea o pierdere neta de 2,96 miliarde lire sterline in perioada mentionata.

British Land, al doilea mare trust de investitii imobiliare din Marea Britanie, a strans 740 milioane de lire sterline in urma unei emisiuni de actiuni dupa ce activele sale s-au diminuat considerabil ca urmare a scaderii valorii proprietatilor detinute pe fondul crizei economice. Compania si-a vandut jumatate din cel mai mare centru comercial din portofoliu, mall-ul Meadowhall de langa orasul Sheffield, luna trecuta.

Mai mult de jumatate din proprietatile detinute de British Land sunt depozite/magazine de retail si mall-uri, iar restul cladiri de birouri. Majoritatea spatiilor de birouri ale companiei sunt situate in centrul Londrei (asa numitul City), unde chiriile sunt asteptate sa scada pana la nivelurile din 1991 pana la sfarsitul acestui an, conform analistilor King Sturge.