Articolele care au semnalat demolarea abuziva a unei case din zona centrala a Bucurestiului au primit un raspuns de la reprezentantii Primariei sectorului 2.

Acestia sustin ca "imobilul din strada Maria Rosetti nr. 38 nu este monument istoric, nu este imobil protejat si a facut obiectul unui memoriu istoric intocmit in anul 2008 de catre doctor istoric de arta Cezara Mucenic, care concluzioneaza faptul ca acest imobil nu intruneste calitatile necesare pentru a fi clasat monument istoric”.

In legatura cu actele pentru demolarea imobilului din strada Maria Rosetti nr. 38, reprezentantii Primariei de sector precizeaza ca documentatia pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) a fost "avizata favorabil" in data de 8 octombrie 2008, cea de urbanism fiind aprobata in noiembrie "cu respectarea legislatiei in vigoare, conditionata de obtinerea la faza de autorizare a avizului Ministerului Culturii si de declaratia notariala de cedare catre domeniul public fara despagubiri a lotului afectat de supralargirea str. Maria Rosetti in vederea respectarii P.U.Z. Zone Construite Protejate".

Autorizatia de desfiintare a fost eliberata in 30 decembrie, “cu respectarea certificatul de urbanism si a documentatiei tehnice depuse, inclusiv a Muzeului de Istorie al Municipiului Bucuresti”.

Referitor la cele declarate de reprezentantii Primariei sector 2, Hanna Derer, consilierul personal al ministrului Culturii, a declarat: “Faptul ca respectivul imobil nu intruneste conditiile de a fi clasat, asta nu inseamna ca nu este o componenta a zonei protejate. Mai mult, din studiul doamnei Mucenic este relevant gradul in care acest imobil contribuie la valoarea zonei protejate”. Din punct de de vedere a documentelor, la cererea Directiei de cultura, Culte si Patrimoniu National Bucuresti a trimis o copie a raspunsului pe care i-l adresa beneficiarului. Muzeul spune ca are obiectii impotriva desfiintarii definitive a imobilului din strada Maria Rosetti nr. 38 deoarece se afla intr-o zona protejata si a scris ca trebuie solicitat avizul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National”, a mai declarat Hanna Derer.

Acest raspuns a fost dat in februarie 2009, ulterior emiterii autorizatiei de demolare.