Cifra de afaceri din investitii imobiliare in Europa Centrala si de Est (CEE) a totalizat aproximativ 100 de milioane de euro in luna aprilie din acest an prin intermediul a cinci tranzactii, ceea ce reprezinta un nivel mai scazut fata de luna aprilie din anii anteriori, insa o crestere cu 32% fata de media lunara a acestor investitii pentru primul trimestru din 2009, arata un raport al companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis.

Tranzactiile din aprilie au inclus trei tranzactii retail, una pe segmental birouri si una industriala, se arata in raport.

“Pietele principale din Europa Centrala cum ar fi Republica Ceha si Polonia au acumulat patru din cele cinci tranzactii de investitii din luna aprilie si raman cele mai active piete din CEE nu numai din punct de vedere al numarului de tranzactii incheiate, dar si al interesului manifestat de investitori”, a declarat Jos Tromp, sef al diviziei de cercetare si consultanta pe Europa Centrala si de Est, in cadrul CBRE.

Agentia de consultanta sustine ca rezultatele din aprilie "confirma faptul ca piata de investitii imobiliare din CEE ramane lenta si reflecta sprijinirea pietei pe investitiile fondurilor deschise germane. Cel mai activ investitor din CEE de pana acum in 2009 s-a dovedit a fi DEKA prin achizitionarea Jungmannova Plaza din Praga si Grzybowska Park din Varsovia.

CB Richard Ellis (CBRE), unul dintre cele mai mari grupuri de servicii imobiliare din lume, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in primul trimestru din acest an o pierdere neta de 36,7 milioane de dolari, fata de un profit net de 20,5 milioane dolari in trimestrul similar al anului trecut.