Preturile cerute pe apartamentele din Bucuresti (atat noi cat si vechi) au scazut in medie cu 1% in luna mai a acestui an fata de luna anterioara, dupa ce in martie se inregistrase cea mai mare scadere de pana acum de la o luna la alta, de 20%, iar in aprilie o stagnare a preturilor, arata datele companiei de consultanta imobiliara Colliers International Romania. Fata de inceputul acestui an, nivelul mediu al preturilor cerute pentru locuintele din Bucuresti a scazut cu 10%, in timp ce fata de maximul atins, in aprilie 2008, scaderea este de 28%.

In luna mai, conform datelor Colliers, preturile medii ale locuintelor din Bucuresti au crescut cu 5% in sectorul 4, pana la 1291 euro/mp si cu 4% in sectorul 1, pana la 1656 euro/mp, fata de luna anterioara din acest an, in timp ce scaderi cu 4% a pretului mediu cerut s-au inregistrat in sectoarele 2 si 5 din Bucuresti, pana la 990 euro/mp si respectiv 1165 euro.mp. In sectoarele 3 si 6 din Bucuresti pretul mediu al apartamentelor a scazut cu cate 2%, pana la 1060 euro/mp si respectiv 913 euro/mp (preturile includ TVA).

"In perioada urmatoare piata nu va adopta o miscare stricta, ci va ramane in sfera oscilatiilor neregulate, indecise, fara o tendinta evidenta. Un trend stabil va putea aparea abia in lunile de toamna si asta doar in cazul unei activitati economice stabile la nivel general", se arata in comunicatul agentiei imobiliare.

Indicele BREI al firmei Colliers International este realizat de o echipa de consultanti si analisti din cadrul companiei de consultanta imobiliara. Pentru implementarea acestui indice imobiliar au mai fost folosite date colectate de pe Anuntul Telefonic, Anuntul Imobiliar, anuntul.ro, imobiliare.ro, imobiliare.run.ro, si agentii imobiliare colaboratoare. Conform informatiilor Colliers, calculele prezente au avut la baza si date puse la dispozitie de catre Anunturi Particulari.