Sectorul constructiilor din Uniunea Europeana a inregistrat o scadere anuala de 5,1% in luna aprilie a acestui an, Romania clasandu-se pe locul secund cu o scadere anuala de 13,7%, dupa Slovenia, a anuntat miercuri biroul european de statistica Eurostat. Datele disponibile pentru luna aprilie 2009 (12 state membre UE), analizate de Eurostat, arata ca sectorul constructiilor a crescut in patru tari membre UE si a scazut in alte opt.

In luna aprilie din acest an, sectorul constructiilor la nivelul UE a crescut cu 0,7% fata de luna anterioara, insa a scazut cu 5,1% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Dintre statele membre pentru care au fost disponibile date pentru luna aprilie 2009 (12 tari UE), in luna aprilie din acest an sectorul constructiilor a crescut in sase tari si a scazut tot in sase tari fata de luna anterioara din acest an. Romania ocupa locul doi, dupa Slovenia, in topul tarilor in care sectorul a scazut in aprilie cu 6,1%.

Romania ocupa aceeasi pozitie in clasament, si urmeaza tot Sloveniei si in ceea ce priveste scaderea anuala a acestui sector in aprilie 2009, respectiv o scadere de 13,7%. Comparatia anuala arata ca la nivelul UE, in aprilie 2009 sectorul constructiilor a crescut in patru tari si a scazut in opt tari membre.