Dezvoltatorul imobiliar Impact a lansat miercuri doua noi solutii de cumparare de locuinte, adresate in special celor "care pot sa beneficieze de oportunitatile programului “Prima Casa”. Prima solutie propune posibilitatea mutarii in locuinta noua in 48 de ore, plata unui avans si chirie lunara si achitarea in maximum noua luni, iar cea de-a doua consta in rezervarea locuintei pe o perioada de 90 de zile, la o taxa de 13.388 lei (cu TVA inclus), urmand apoi achitarea acesteia la un pret redus cu 15%. In ambele cazuri, garantiile acordate sunt considerate drept avans si se scad din pretul final.

"Cu aceste noi solutii de locuire comprimam timpul si ne adresam atat celor care achizitioneaza prima casa, cat si celor care doresc o a doua casa, beneficiind de fapt de amploarea programului „Prima Casa”. Astfel, in cazul familiilor din a doua categorie, acceleram vanzarea casei vechi catre clienti care nu au mai avut o locuinta si sunt eligibili pentru „Prima Casa”, fara a percepe alte comisioane de vanzare/intermediere”, a declarat Carmen Sandulescu, directorul financiar al Impact.

13.388 lei (TVA inclus), taxa de rezervare pentru toate apartamentele

Prima solutie, ofera rezervarea unui apartament in proiectul Greenfield, dezvoltat de Impact, pe o perioada de pana la 90 de zile si o reducere de 15% din pretul de catalog al apartamentului la momentul achitarii integrale a acestuia. Potrivit informatiilor Impact, furnizate HotNews.ro, clientul plateste o taxa de rezervare de 13.388 lei (cu TVA inclus), aceeasi pentru toate apartamentele.

In cazul celei de-a doua solutii, care permite mutarea in maxim doua zile, se achita o garantie si apoi chirie lunara, beneficiarul avand la dispozitie noua luni pentru a achita pretul apartamentului. Oficialii Impact au precizat pentru HotNews.ro ca, in cazul acestei solutii, avansul minim este de 19.036 lei, iar chiria minima lunara este de 1.904 lei (suma fixa pe toata perioada).

Potrivit Impact, atat chiria cat si valoarea chiriilor platite se transforma integral in avans la momentul achitarii, iar la momentul achizitiei se ofera o reducere in functie de data achitarii integrale.

Impact asteapta scaderea cu 30% a cifrei de afaceri pentru 2009

Dezvoltatorul imobiliar Impact a inregistrat in luna mai a acestui an 18 tranzactii in valoare totala de 8,6 milioane lei (TVA inclus), depasind astfel pentru prima data in acest an rezultatele din aceeasi luna a anului trecut, cand se incheiasera tranzactii in valoare de un milion lei (TVA inclus).

Compania a decis reinvestirea profitului de 10,08 milioane lei obtinut anul trecut, in solutii de locuire, iar pentru 2009 estimeaza scaderea cu 30% a cifrei de afaceri si cu 60% a profitului brut.