Volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,9% in primele cinci luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut, singura crestere fiind inregistrata pe sectorul cladirilor rezidentiale, arata datele Institutului national de Statistica (INS). Volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna mai cu 1,6% fata de luna anterioara din acest an si cu 20,3% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In primele cinci luni din acest an, scaderea cu 4,9% a volumului lucrarilor de constructii s-a datorat diminuarii volumului de lucrari inregistrat la constructiile ingineresti (in scadere cu 13,9%) si la cladirile nerezidentiale (in scadere cu 0,4%). Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 12,3% pe sectorul cladirilor rezidentiale.

Datele Statisticii mai arata ca volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in mai 2009 cu 1,6% fata de luna aprilie din acest an si cu 20,3% fata de aceeasi luna a anului trecut.