Dezvoltatorul imobiliar Impact a incheiat 100 de contracte in primele sapte luni din acest an, tranzactii in valoare de peste 45 milioane lei (fara TVA), in scadere cu 16,8% fata de perioada similara a anului trecut, a anuntat luni compania. Statisticile Impact arata ca preturile locuintelor nou construite au scazut cu 10% fata de sfarsitul anului trecut.

“Desi valorile locuintelor au devenit mai accesibile, in medie cu 10% fata de sfarsitul anului trecut, beneficiarii se orienteaza preponderent catre apartamentele cu doua camere, fata de cele cu trei, in anii trecuti", sustine Carmen Sandulescu, director executiv financiar al Impact.

Dezvoltatorul imobiliar, care a lansat luna trecuta mai multe solutii de locuit dedicate celor care isi cumpara apartamente finantate prin programul "Prima Casa", a mai anuntat ca vineri a fost semnata prima achizitie a unui apartament de doua camere, de 79.000 euro, in ansamblul rezidential dezvoltat de companie, prin programul "Prima Casa". Achizitia nu a fost insa facuta prin intermediul solutiilor puse la dispozitie de Impact.

Oficialii companiei sustin insa ca datorita solutiilor de cumparare lansate, ponderea beneficiarilor romani in totalul vanzarilor este in prezent de 100%, fata de 80% anul trecut. Impact, companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, a decis reinvestirea profitului de 10,08 milioane lei obtinut anul trecut, in solutii de locuire, iar pentru 2009 estimeaza scaderea cu 30% a cifrei de afaceri si cu 60% a profitului brut.