O casa din statiunea Aspen (Colorado), care are 11 dormitoare, piscina si 15 bai, a fost recent vanduta pentru 43 de milioane de dolari, ceea ce face ca tranzactia sa fie cea mai valoroasa de pe piata imobiliara rezidentiala din Statele Unite in acest an, informeaza Denver Post.

Proprietatea se afla in comitatul Pitkin, la baza lantului muntos Red.

Compania imobiliara Joshua & Co., care a intermediat tranzactia, a anuntat ca proprietatea pe care se afla imobilul masoara 1,82 ha. Locuinta are peste 2. 322 de metri patrati construiti (incluzand casa de oaspeti), 11 dormitoare, 15 bai, o sala de gimnastica, o pivnita pentru vinuri si o piscina.

Reprezentantii companiei imobiliare au declarat ca "tranzactia este semnificativa" si "spune multe despre increderea si siguranta celor care, prin aceasta decizie financiara, au hotarat sa se mute in Aspen", a declarat fondatorul Joshua & Co., Joshua Saslove.

De altfel, agentii imobiliari sustin ca numarul celor care s-au interesat sa cumpere o proprietate in zona a crescut semnificativ in ultima perioada, adaugand ca "tranzactia indica o revenire la o piata imobiliara mai normala, ceea ce este imbucurator".