In Cuba, criza nu a afectat in nici un fel preturile locuintelor, din moment ce cubanezii nu au voie sa vanda sau sa cumpere apartamente sau case, pot doar sa le schimbe, si aceasta activitate fiind insa la limita legii.

Se stie ca Ceausescu, pentru a evita polarizarea sociala, a interzis la un moment dat detinerea a mai mult de o casa de persoana. Fidel Castro a dus comunismul pe alte culmi insa, astfel ca a interzis complet vanzarea / cumpararea de locuinte, egalizand astfel conditiile de viata din Cuba pentru ca cei cu bani, chiar daca ar vrea, nu isi pot cumpara o locuinta intr-o zona mai buna.

Iata ce sustine un blogger cubanez: “cei care si-au imaginat ca odata ce Raul Castro a preluat puterea, va exista o piata imobiliara, s-au inselat. Conducatorii tarii stiu ca daca vor autoriza tranzactiile imobiliare, cetatenii isi vor redistribui locuintele intre ei, astfel ca cei cu bani se vor muta in centru, iar cei fara bani la periferie. Motivul pentru care in Cuba nu exista zone bogate si zone sarace nu se datoreaza atingerii un anumit nivel de trai, ci pentru ca oamenii nu au voie sa cumpere sau sa vanda locuinte.”

Citeste tot articolul si comenteaza pe Khris.ro.