Volumul lucrarilor de constructii din Romania, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5% in primul semestru din acest an comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in pofida unei cresteri cu 11,7% a volumului lucrarilor de constructii la cladirile rezidentiale, arata datele Institutului National de Statistica (INS). Volumul lucrarilor de constructii a crescut in iunie cu 9,3% fata de luna anterioara din acest an, dar a scazut cu 6% fata de aceeasi luna din 2008.

In prima jumatate din acest an, scaderea per total a volumului lucrarilor de constructii a fost determinata de reduceri cu 13,3% la constructiile ingineresti si cu 1,9% la cladirile nerezidentiale, in pofida unei cresteri cu 11,7% la lucrarile de constructie a cladirilor rezidentiale (n.r. o astfel de cladire poate avea una sau mai multe locuinte).

In iunie 2009, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 9,3%, cresteri inregistrandu-se la toate tipurile de constructii.

Fata de iunie 2008 insa, volumul lucrarilor de constructii a scazut in luna iunie din acest an cu 6%. Pe tipuri de constructii, desi lucrarile la cladirile rezidentiale au crescut cu 6,4%, lucrarile la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale au inregistrat scaderi de 9,4% si respectiv 9,1%.