Preturile caselor din Marea Britanie au continuat sa creasca pentru a patra luna consecutiv, majorandu-se cu 1,6% in luna august, potrivit datelor prezentate de creditorul ipotecar Nationwide Building Society, citate de BBC News.

Pretul mediu al unei locuinte este, in prezent, de 160.224 lire sterline, fata de 158.871 lire in iulie.

Desi preturile raman in continuare mai scazute fata de anul trecut, rata anualizata de declin a proprietatilor imobiliare s-a atenuat la 2,7%, in comparatie cu cifra de 6,2% din iulie.

Nationwide considera ca principalul factor care a contribuit la cresterea preturilor este "nivelul exceptional de redus al ratelor dobanzilor", in conditiile in care Bank of England isi mentine neschimbata principala dobanda, la 0,5%, din luna martie.

Metoda de comparare a preturilor la imobiliare din trei in trei luni - considerata mai putin volatila decat datele lunare - indica o majorare de 3.3% in august, in crestere fata de cifra de 2,7% inregistrata in iulie.

SUA: vanzarile de locuinte noi au crescut cu 9,6% in iulie

Evolutii pozitive s-au inregistrat si in Statele Unite, unde vanzarile de locuinte noi au crescut cu 9,6% in iulie, comparativ cu luna precedenta, peste asteptarile analistilor, potrivit cifrelor corectate cu variatiile sezoniere publicate de Departamentul american pentru Comert si citate de AFP.

In iulie s-au efectuat 433.000 de tranzactii imobiliare pe acest segment de piata, in conditiile in care analistii estimau o cifra de 390.000 de contracte.

Aceasta este cea mai mare crestere a acestui indicator din februarie 2005.