Cresterea pietei imobiliare in Statele Unite a fost mai rapida decat estimau analistii. Indicele pentru vanzarile in asteptare al Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari a crescut in luna iulie la cel mai inalt nivel inregistrat in ultimii doi ani. Cumparatorii s-au grabit sa profite de creditul care expira la 30 noiembrie, in valoare de 8.000 de dolari, pentru cumpararea primei case, fapt care a determinat o crestere a vanzarilor. Mike Larson, analist imobiliar la Weiss Research a declarat, pentru France Presse, ca "tendinta de stabilizare a pietei imobiliare este clara, in acest moment".

Totodata, Asociatia Nationala a Agentiilor Imobiliare a precizat ca indicele ajustat in functie de variatiile sezoniere pentru vanzarile de case a crescut in luna iulie cu 3,2%. Este cea de-a sasea crestere consecutiva, cu 12% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut. Anul acesta, aproximativ doua milioane de cumparatori vor beneficia de creditul pentru cumpararea unei case, cu 350.000 mai multi decat în mod obisnuit.

In urma cu o saptamana, indicele Standard & Poor's indica o crestere a preturilor la case in trimestrul al doilea, pentru prima dara in ultimii trei ani.

In acest context, presedintele Barack Obama a declarat ca economia SUA este pe calea redresatii. Liderul de la Casa Alba a facut aceste comentarii dupa anuntul privind cresterea sectorului de productie, pentru prima oara in ultimele 18 luni. El a avertizat totusi, ca va fi un drum greu de parcurs, dar a mentionat ca America se indreapta catre directia buna.