Pretul caselor din Marea Britanie a crescut in luna august cu 0,8% comparativ cu luna anterioara, ceea ce evidentiaza revenirea usoara a economiei, arata un studiu al Halifax, divizia specializata pe credite imobiliare a grupului financiar Lloyd, potrivit AFP. Aceasta este cea de-a doua luna consecutiva in care pretul caselor se majoreaza, dupa ce in iulie acestea s-au scumpit, in medie, cu 1,1%.

"La nivel national, pretul caselor este apropiat celui de la finele anului trecut. Cererea de locuinte a crescut de la inceputul anului, acestea devenind mai accesibile in contextul scaderii dobanzilor. Aceasta, impreuna cu numarul scazut al proprietatilor disponibile la vanzare, a dus la cresterea preturilor in ultimele luni", a declarat Martin Ellis, economist in cadrul Halifax.

Studiul arata ca, in august, pretul mediu de vanzare al unei case a fost de 160.973 lire sterline (182.614 euro).

Banca Angliei a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la nivelul de 0,5%, in contextul in care economia Marii Britanii inregistreaza o revenire usoara. Economistii estimeaza ca Marea Britanie va iesi din recesiune in cel de-al treilea trimestru al anului, datele oficiale cu privire la evolutia economiei urmand a fi facute publice in octombrie.