5th Avenue, celebrul bulevard din New York, si-a conservat, pentru al optulea an consecutiv, titlul de cea mai scumpa artera comerciala a lumii, devansand Causeway din Hong Kong si Champs-Elysees din Paris, potrivit unui studiu publicat marti de Cushman & Wakefield si citat de AFP.

Bucurestiul detine recordul european in ceea ce priveste scaderea chiriilor - pretul platit pentru un metru patrat de spatiu comercial a scazut pe Calea Victoriei cu 48,1%.

Pe plan global, cea mai mare reducere a chiriilor s-a inregistrat in Mumbai, unde pretul platit pentru un metru patrat pe Colaba Causeway a cazut cu 63,5%.

In America, recordul este detinut de Sao Conrado Fashion Mall din Rio de Janeiro - 53,4%.

Dar, in urma impactului crizei economice internationale asupra consumului gospodariilor, peste jumatate din primele 274 de artere comerciale ale lumii au acuzat, in ultimele 12 luni, o scadere a valorii imobiliare.

Chiria anuala pentru un metru patrat de magazin pe 5th Avenue ajunge la 13.027 euro, cu 8,1% mai putin decat in urma cu un an. Chiria pentru un metru patrat pe Causeway Bay (Hong Kong) a scazut cu 15,1%, pana la 11.687 euro.

In schimb, valoarea chiriilor pe Champs-Elysees (7.732 euro) a ramas stabila.

Locul patru este ocupat de Via Montenapoleone, din Milano, unde chiria anuala se negociaza in jurul valorii de 6.800 euro. Locul cinci revine bulevardului Ginza, din Tokyo (5.950 euro), urmat de New Bond (Londra, 5.885 euro) si Bahnstrasse (Zurich, 5.246 euro).