China construieste o replica mai mare a Pentagonului, care va gazdui un centru comercial din Shanghai, investitia avand o valoare de 150 de milioane de lire sterline, relateaza The Telegraph, in editia electronica. In prezent, Pentagonul este cea mai mare cladire din lume, fiind urmat de Casa Poporului din Romania.

Shanghai Pentagonal Mart este mai mare decat cartierul general al Departamentului american de aparare din Virginia, intinzandu-se pe o suprafata de aproape 30 de hectare.

Uriasa constructie isi va deschide portile in 2010, fiind situata la o distanta de 40 de minute de mers cu masina de centrul Shanghaiului.

"Proiectul a fost demarat in 2003, contructia a inceput in anul urmator si suntem aproape gata", a declarat un purtator de cuvant.

"Designul a fost inspirat de Pentagon. Cladirea nu este impresionata doar in exterior, dar este si foarte bine structurata, oamenii putand circula foarte usor dintr-o zona in alta", a adaugat el, referindu-se la faptul ca Pentagonul a fost proiectat, se spune, astfel incat angajatii sa poata ajunge in orice birou in mai putin de sapte minute.

Shanghai Megamall, proprietarul cladirii, se bucura de sprijinul puternic al guvernului local si a reusit sa semneze deja un contract cu Natiunile Unite.

Anul trecut, ONU a cumparat din China bunuri in valoare de 1,13 miliarde lire.