Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica, zice ca indicele imobiliar va intra in calculul indicelui preturilor de consum incepand cu jumatatea acestui an. Si mai zice ca 2010 e primul an in care se colecteaza date de la notari. Hmmm… Pai proiectul asta a inceput prin 2008 si se anunta ca in maxim un an vom avea un indice utilizabil, scrie Daniel Pitu pe Blog de bucurestean.

Domnul Voineagu zice ca anul trecut s-a desfasurat un proiect pilot. Adica? S-au cules sau nu date? Si daca tot le-a luat un an si ceva (pana in vara doi, de fapt), vom avea un indice bine facut, pe zone? Sau un pret mediu la nivel national?

Pana la aparitia acestui indice, piata imobiliara ramane guvernata de zvonuri. si categoriile sunt:

"gata, preturile au ajuns la limita de jos, de acum se merge in sus” – categorie sustinuta in special de dezvoltatori de conjunctura (domnu’ Gabriel Zamfir din Otopeni, par egzamplu) sau de agentii fara viitor;

“se baga Prima Casa la imobile noi si cresc preturile, ca nu-s locuinte la cate cereri sunt” – aici cotizeaza aceiasi mici dezvoltatori ajunsi in pragul falimentului si fondurile de investitii, cu sute de unitati antamate in Cosmopolis, Ibiza, Carol Park etc.

Citeste continuarea si comenteaza pe Blog de bucurestean.