Anul trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 12,2% fata de anul 2008, a anuntat vineri Institutul national de Statistica (INS). Pe tipuri de constructii, cea mai mare scadere a volumului de lucrari, de 13,3%, s-a inregistrat la cladirile rezidentiale (locuinte).

In luna decembrie a anului trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut fata de luna anterioara cu 6,9%. In perioada mentionata, volumul lucrarilor a crescut cu 19,6% la constructiile ingineresti, iar la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale a scazut cu 7,7%, respectiv cu 1,3%.

Fata de luna decembrie din 2008, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna decembrie a anului trecut cu 13,1%. Scaderea volumului de lucrari s-a inregistrat la toate componentele astfel: cladirile rezidentiale (-40,9%), cladirile nerezidentiale (-16,3%) si constructiile ingineresti (-0,4%).