Dezvoltatorul imobiliar al proiectului Ten Blocks din bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti - Comnord- a trecut la recompartimentarea unui bloc intreg ca sa isi „adapteze” oferta, programului Prima Casa si a-si vinde cat mai repede locuintele. Aceasta este doar una din solutiile prezentate de dezvoltatori la primul targ imobiliar din 2010 din Capitala, pe langa reduceri pentru prietenii care cumpara in aceeasi zi, burse de scolarizare sau alte discounturi

  • Recomaprtimentarea apartamentelor a mai redus preturile cu 300 euro/mp

"Am recompartimentat un bloc unde ne-a permis structura in garsoniere si apartamente de doua camere. Garsonierele ajung la un minim de 59 mp construiti la un pret de 53.000, iar apartamentele de doua camere au o suparafata construita de 63 mp, pretul fiind de 56.000 euro. Am ajustat practic pretul pe metrul patrat la 900 euro/mp construit fata de 1.100-1.200 euro/mp anterior", a declarat pentru HotNews.ro Andra Turtoi, managerul de vanzari al Comnord.

Compania opereaza un ansamblu de 10 blocuri, din care patru au fost deja vandute, iar alte trei vor fi predate in aproximativ o luna. Oficialul Comnord sustine ca structura este ridicata si ca acum se lucreaza la finisaje urmand ca acest bloc sa fie dat in folosinta in vara acestui an. In cadrul proiectului, Comnord a ridicat 10 blocuri, din care doar patru sunt vandute pana acum. Andra Turtoi mai spune ca inca trei blocuri vor fi predate intr-o luna, jumatate din locuintele disponibile in acestea fiind vandute.

-peste 25 de proiecte imobiliare -7.000 de locuinţe,

-intre 10-40% reduceri de pret

-bonusuri de pana la 1500 euro

-burse de scolarizare de pana la 3500 euro

Targul, in cateva cifre

  • Bonus de 1500 de euro daca iti convingi 3 prieteni sa cumpere in aceeasi zi cu tine 

Un alt dezvoltator, Green City Construct, care a dezvoltat 356 vile in comuna 1 decembrie din judetul Ilfov, vine cu un bonus modest: pentru doi prieteni care cumpara case in aceeasi zi, Green City ofera un discount de cate 1000 de euro, iar pentru trei sau mai multi prieteni care cumpara in aceeasi zi, dezvoltatorul ofera discounturi de cate 1500 de euro.

  • Cumperi la noi apartament? Ii platim copilului tau burse la o scoala privata

Asta in conditiile in care o casa in cartierul mentionat costa aproape 119.000 euro, la o suprafata de 187 mp (cu teren cu tot). Dezvoltatorul ansamblului Greenfield, Impact, ofera discounturi la taxa de scolarizare sau burse in valoare de 3500 euro la scoala privata Little London pentru copii cumparatorilor in acest ansamblu.

Potrivit organizatorul targului, firma Proactive, reducerile practicate de dezvoltatorii imobiliari pe perioada targului variaza intre 10% si pot merge pana la 40%, in functie de modalitatea de plata aleasa de cumparator.

Primul targ imobiliar din acest an din Bucuresti, Domus Expo Imobiliare, se desfasoara in perioada 12-14 februarie la World Trade Plaza, Hotel Pullman din Bucuresti.