Sari direct la conținut

Modificari pe piata imobiliara: Elena Udrea vrea sa dea PUZ-urile din Bucuresti primarilor de sector si sa elimine filtrul de la Ministerul Culturii

HotNews.ro

La nici jumatate de an de la intrarea in vigoare a modificarilor aduse Legii Urbanismului, Ministerul Dezvoltarii vrea noi schimbari, potrivit unui proiect legislativ intrat in posesia HotNews.ro. Modificarile ar distorsiona – in opinia specialistilor in urbanism – piata imobiliara din Bucuresti, prin disparitia a doua filtre care, in prezent, mai potolesc furia dezvoltatorilor imobiliari. Cele doua filtre sint: Comisia Nationala a Monumentelor Istorice (urmeaza sa fie inlocuita de un Consiliu Interministerial) si Consiliul General al Municipiului Bucuresti (ce va fi inlocuit de Consiliile primariilor de sector).

Potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Dezvoltarii, se va infiinta un Consiliu Interministerial pentru urbanism, zone protejate construite si zone de protectie a monumentelor istorice. Acesta va fi format din zece membri, 5 de la Ministerul Dezvoltarii si 5 de la Ministerul Culturii.

Consiliul Interministerial are ca atributii analizarea si aprobarea Planurilor Urbanistice Generale, Planurilor Urbanistice Zonale din zonele central ale oraselor, din zonele protejate si din zonele de protectie a monumentelor de categorie A. In prezent, Planurile Urbanistice Zonale din zonele protejate si din zona de protectie a monumentelor sunt date de Ministerul Culturii, prin directiile de specialitate, in urma consultarii unor comisii de specialitate.

Practic, daca acest Consiliu Interministerial va fi infiintat, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice nu vor mai aviza interventiile din jurul monumentelor istorice, iar Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti – proiectele din zonele protejate.

Proiectul de lege mai propune ca „in cazul in care, in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei initiatorul documentatiei de urbanism sau imputernicitul sau nu primeste niciun raspuns din partea secretariatului Consiliului Interministerial, avizul se considera acordat tacit”. Si aici se ridica aceeasi problema ca in cazul legii autorizarii tacite a constructiilor pe care presedintele Traian Basescu nu a promulgat-o deoarece incuraja coruptia. Un functionar poate „uita” sa raspunda in 30 de zile, iar proiecte importante precum cel de la Palatul Stirbey sau de la Rosia Montana sa obtina un aziz favorabil fara ca macar sa fie discutate in Consiliul Interministerial.

In final, acest proiect de lege propune ca Planurile Urbanistice Zonale, care nu se afla in centrul Capitalei sau in zonele protajate, sa fie aprobate de Consiliile locale cu avizul Primariilor de sector. Conform legislatiei actuale, toate Planurile Urbanistice Zonale sunt aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar Planurile Urbanistice de Detaliu, de sectoare. Chiar si asa, din cauza PUD-urilor aprobate de sectoare, au aparut blocuri foarte inalte calare pe monumente sau in zone protajate.

Ce parere au specialistii despre modificarea Legii urbanismului

Dan Marin, vicepresedintele Filialei Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania:

– Majoritatea atributiilor preconizatei comisii interministeriale vizeaza subiecte cu o accentuata componenta culturala: zonele centrale ale oraselor, zonele protejate, zonele de protectie ale monumentelor de grupa A, in anumite cazuri si zonele de interes national. De ce trebuie ca aceste atributii – care prin natura lor apartin Ministerului Culturii si Patrimoniului National – sa treaca la Ministerul Dezvoltarii, in mod generic mai apropiat de zona investitiilor imobiliare si a unor lucrari de infrastructura situate, nu de putin ori, in conflict cu patrimoniul istoric?

– De ce trebuie ca acest minister, care si asa face cu greu fata unor probleme privind amenajarea teritoriului –urbanizarea haotica, prezenta zonelor de locuinte in teritorii inundabile sau cu alunecari de teren etc, sa preia, suplimentar, atributii ale Miniserului Culturii?

– Acest transfer de competente desfiinteaza de facto atributiile in materie de urbanism ale Comisiei Nationale a Monumentelor Istorice. Nu trebuie uitat ca aceasta comisie a incurcat de multe ori planurile unor “dezvoltatori”, adica ale unor agresori ai patrimoniului istoric, legati de lumea afacerilor si politicii.

– Noua comisie interministeriala nu este de fapt noua, pentru ca ea a mai functionat pentru scurt timp in 2002. Formula a fost insa abandonata datorita diferentelor de viziune dintre Ministerului Culturii si Ministerul Dezvoltarii privind avizarea favorabila a unor proiecte.

– Acum lucrurile sunt mai grave, pentru ca, suplimentar, s-a introdus si procedura avizarii tacite: o simpla “neglijenta” sau incapacitatea administrativa – reala sau simulata – pot conduce la absenta raspunsului in termenul legal de 30 de zile si, pe aceasta cale, la avizarea automat favorabila a unui proiect, indiferent de calitatea lui!.

Peter Derer, presedintele Uniunii Arhitectilor din Romania:

– Restructurarea (demolarea) zonala realizata in majoritatea oraselor mari ale Romaniei, indeosebi in Bucuresti (pe cativa kilometri patrati din sud-vestul zonei istorice), intre 1975 si 1989, a avut la baza documentatii urbanistice aprobate de Comitetul pentru Problemele Consiliilor Populare (CPCP), un fel de Minister al Dezvoltarii si Turismului. Constienti ca orice minister al constructiilor si amenajarii teritoriului este in mod natural condus de filozofia dezvoltarii si producerii de valori noi (mai putin legata de mentalitatea de protejare), in 1990, grupul de initiativa pentru reinfiintarea fostei Directii a Monumentelor Istorice (disparuta in 1977), a apreciat ca necesara afilierea acesteia Ministerului Culturii (promotor al conservarii valorilor mostenite).

– Zonele Protejate se numesc asa deoarece contin valori culturale de importanta nationala sau locala, definitorii pentru istorie, peisaj, arta. Dupa 1990 ele au fost subevaluate prin diverse procedee pentru a permite specularea terenului de catre industria imobiliara (birouri, mall-uri, locuinte colective etc.) Tendinta a fost sustinuta intens de Consiliile locale si Primarii, fara ca vreun minister al constructiilor, amenajarii teritoriale sau dezvoltarii regionale sa fi reactionat in vreun fel. Poate da cineva un exemplu, unul singur?! Mai mult, nici un asemenea minister nu a creat conditiile pentru ca macar altii (de pilda societatea civila) sa apere valorile culturale din Zonele Protejate.

– Cu o randunica nu se face primavara: bunele intentii ale actualei ministrese a MTDR vor fi imediat invalidate de urmasul sau. Buna credinta si preocuparea personala referitoare la Monumente, Ansambluri si Zone Protejate ar trebui integrate unei structuri cu o filozofie adecvata, aceasta fiind numai un minister al bunurilor culturale. In consecinta, alternativa la proiectul de act normativ si la comisia interministeriala este transferul secretariatului acesteia ca birou al MCPN.

– Deocamdata, si probabil pe o lunga perspectiva, exportul de cultura (de la cinematografie pana la peisajul cultural) va reprezenta o parte importanta din comertul exterior al Romaniei.

Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei:

– Acest proiect a ajuns si la mine pentru a formula un punct de vedere. Comisia Interministeraila am desfiintat-o fiindca nu functiona. Sa vad eu doi ministri care semneaza avize in 30 de zile. Nu va functiona.

– Cat despre acordul tacit, cred ca incurajeza coruptia. In plus, nu este operativ fiindca trebuie confirmat in justitie. Ma rog, unii vor obtine si confirmarea in justitie. Referitor la trecerea Planurilor Urbanistice Zonale care nu sunt in centru, la sectoare, eu am cerut ca acestea sa fia avizate de Primaria Capitalei, si aprobate de Consiliile locale. Ca sa existe un control pentru tot orasul. Nicaieri in lume decizia pentru proiectele mari nu este luata de primariile de sector. Ati vazut ce s-a intamplat cu PUD-urile

ARHIVĂ COMENTARII
tudor • 2010-03-05 00:29:00
asa daramam mai usor toate cocioabele astea cu plansee de caramida care sunt doar cu fatadele.
20 3
srpc • 2010-03-05 00:41:52
in loc sa restauram cladirile istorice ca in lumea civilizata, le daramam si facem in loc kitschuri din beton, ca doar suntem in tara manelistului basinescu, ca sa castige bajetzii dajtebtzi, nu? nu borasti cand te uiti in oglinda, mafiot jegos?
1 15
radu_ • 2010-03-05 10:05:16
Ce bine zici tu sa restauram. Sa inteleg ca esti de acord ca in fiecare sambata sa intrii pe santier si sa cari ciment pentru restaurare. Sau poate ai bani sa dai cate 5 milioane de lei pe luna sa ajuti la restaurarea monumentelor. Nu stiu de ce dar am impresia ca nici macar nu ai iesit in iarna asta sa dai zapada din fata blocului. Incearca sa ai o discutie civilizata si cu persoanele care nu sunt de acord cu tine.
2 2
Ci ciong • 2010-03-05 10:29:43
cum oamenii... romanii in general, orasenii romani in particular, sunt in stare sa se tarasca in tribunale sau sa isi dea in cap pentru un loc de parcare sau pentru galagia care o fac prin bloc... dar nu opresc buldozerele sa le demoleze istoria arhitecturala... ca sa faca loc la niste ”cubicals” de sticla si beton... nu zic progres e ok, dar nici asa ca tavalugul
0 2
radu_ • 2010-03-05 10:46:08
Daca proprietarul nu este obligat sau interesat sa renoveze cladirea sa atunci nu rezolv nimic daca stau in fata buldozerelor. Cand o cladire a ajuns nesigura si nimeni nu doreste sa bage bani in renovare prefer sa o darame si sa faca parc acolo. Daca singurul lucru care il faci este sa interzici daramarea nu rezolvi nimic. De ce nu sunt obligati proprietarii sa tina cladirile in siguranta? Daca nu ii obliga atunci sa ii lase sa darame. Sa nu faci nimic si doar sa interzici e cel mai rau lucru posibil.
0 0
adrian • 2010-03-05 13:08:32
acum veniti si incepeti sa plangeti ca nu e buna udrea, ca e corupta sau ca are interese cu "rechinii imobiliari". trebuia sa nu-i votati candidatul in decembrie ca s anu fie ministru. dar nu, voi sunteti masochisti. cu boc si cu udrea inainte
0 1
ShoboLingoZauR • 2010-03-05 10:06:22
Trebuie sa se gaseasca o solutie referitoare la cladirile astea. Propietarii sa fie fortati prin lege sa le renoveze ! Asa cum e acum nu se mai poate. Peste tot numai maghernite in care se aduna toti aurolacii si cainii vagabonti. Daca esti propietar de cocioaba istorica ori ai bani sa o renovezi; ori vinzi ca oricum scoti pe teren o gramada de bani si lasi pe altul sa o repare
0 4
Dan • 2010-03-05 10:35:39
In orice tara civilizata din lume ,si spun civilizata deoarece noi mai avem drum lung de facut pana atingem acest standard, cladirile monument sunt gestionate de stat din punct de vedere al regimului constructiilor - aici referindu-ma la orice modificari aduse structurii, renovari fatade si interioare. In Londra, cartierul Kensington, terenul apartine Coroanei iar casele au o vechime considerabila, iar apartamentele sunt in mare majoritate proprietate privata - diversi cetateni. Ei bine nu ai voie sa faci nici o modificare in interior (Clante usi, robinete baie, parket. Geamurile au aceeasi vechime cu cladirea si sunt renovate ca si fatadele de municipalitate odata la doi ani.) In cazul in care ceva din casa s-a degradat, stricat se va inlocui cu piesa identica ca format sau proprietati - adica comanzi modelul si platesti pretul. Asa ca minunea blonda sa se apuce de alte sporturi iar noi cetatenii sa devenim mai pragmatici cu valorile pe care inca le mai avem.
1 2
corect • 2010-03-05 10:52:14
...o vinzi altuia, dar cel care cumpara in 99.9% din aczuri e interesat de teren, nu de casa. Deci o va demola (legal sau nu) si va construi un bloc in loc. Renovarea unei astfel de cladiri nu inseamna doar o mana de var, ci consolidare. Iar a consolida o cladire e mai scump decat a o face de la zero, mai ales in cazul unor astfel de case vechi.
0 1
mada • 2010-03-05 11:35:12
O ,,cocioaba istorica" e si bojdeunca lui Creanga .S-o darimam! Chiar nu merita tara asta sa ca din impozitele noastre sa restauram case extraordinar de frumoase, in loc sa facem fintini cintatoare,placate cu faianta??? Stiti ca Bucurestiul e trecut pe lista UNESCO pentru ca are cele mai multe cladiri Art Nouveau? In curind o sa fim in fruntea manelizarii.Halal sa va fie!
0 1
curios • 2010-03-05 10:40:49
A. Lasand deoparte limbajul si emotia, cate orase au o zona "istorica"protejata? B. Directia Monumentelor Istorice poate lungi un aviz si cinci ani. Sta cineva in asteptare atat timp ca sa construiasca? C. De ce Consiliul General al Capitalei e mai destept decat consiliul de sector? De ce primarul de sector e prezumat prost, hotz si corupt?
1 0
naiv • 2010-03-05 10:53:05
alte orase mari cu aceleasi probleme nu exista? Il banuim pe Mazare, pe Stavarache, pe Nichita etc ca s-au inteles cu dna Udrea?
0 0
srg1 • 2010-03-05 10:53:30
O asa tampenie de mare nu cred ca poate sa faca nimeni. Stau si ma gandesc ca de fapt nu e decat o fumigena. Nu va dati seama? E ca si cum ti-ai pune gratarul sa faci mici in hol la Ateneu. Nu cred ca cineva, in mod voit ar putea face o atare gogomanie. Cred ca dupa asta vor aparea reactii oficiale gen: "nu stim cine a zis asta, dar noi cu siguranta nu". Si vor scoate o alta lege care dimpotriva va inaspri conditii de acordare a avizelor. Iar noi, poporul si postacimea vom fi uimiti de cat de profesionisti sunt cei care ne conduc. Sa nu intelegeti gresit, dar eu zic ca prostia asta e prea mare ca sa fie adevarata.
0 1
luc • 2010-03-05 00:43:27
tudorele, ia zi ce afaceti imobiliare faci tu?
0 12
gabish • 2010-03-05 08:05:03
sunt ca bijuteriile de la bunica: inestimabile. Pana si Becali a stiut ca trebuie sa refaca asa cum a fost cladirea care a cumparat-o. Oriunde, Praga, Amsterdam, etc. TOATE "cocioabele" au fost renovate iar ceea ce s-a cnstruit pe o arhitectura noua, moderna, s-a facut in afara orasului vechi evenind astfel orasul nou.
1 6
tyty • 2010-03-05 08:27:03
Tudor bugetarul, acela care era incantat de ideile de impozitare a pensiilor emanate de la vladica Vladescu. Baieti electorala a luat sfarsit, iesiti din cutie, ganditi normal acum. In rest pot spune doar foame de bani, baieti, foame de bani.
1 2
Holon • 2010-03-05 08:49:12
Ti-as da toate minusurile din lume pentru mizeria pe care tocmai ai scris-o... Porcovania doamnei Udrea si scaldatul in laturi impreuna cu mafiotii imobliari legitimeaza distrugerea monumentelor Capitalei.Tudorele, urarea ta suna ca o dedicatie de manelist la o chelhana in care pupi mana si dosul interlopului cel mare. Sa vina buldozerele, sa curga abundent comisioanle !
1 3
anonim • 2010-03-05 09:51:39
Cati cretini in tara asta...
1 3
varul lui Aristotel • 2010-03-05 02:38:18
E normal ca Doamna Udrea sa vrea sa dea PUZ-urile primarilor de sector pentru ca mogulii cei buni din imobiliare (sponsorii PD-L alaturi de regii asfaltului si baietii destepti din afacerile cu energie) si-au cam pierdut rabdarea asteptand sa le fie aprobate turnuletele de 200 de etaje si Mall-urile de cartier.
0 11
toma • 2010-03-05 07:44:50
cel mai bine ii sa-l dea madam udrea direct ! ce primarii ? de sa mearga spagile la primarii de sector ? sa le ia ea cu dom.cocos !!!
0 7
curios • 2010-03-05 10:50:11
Vanghelie, Chiliman, Piedone o sa-i dea PUZ dnei Udrea? CRED, CRED ca Tudor se referea la unel case din sec19 zise case negustoresti, darapanate, care stau la coada pentru avizul de demolare de 8-10 ani (nici da, nici ba).
0 0
coacaza • 2010-03-05 03:29:18
de ce nu se da o lege prin care cei care au in proprietate un imobil cu valoare istorica sa fie obligati sa il restaureze? daca il restaureza sa nu plateasca taxe la el iar daca il tine in paragina sa plateasca taxe foarte mari
0 8
Eu • 2010-03-05 07:15:50
Asa cum masina trebuie sa aibe ITP-ul facut cand o scoti pe strazi, orice cladire trebuie sa corespunda si ea normelor in vigoare pentru ca altfel poate constitui un pericol public. Daca nu restaureaza, amenzi sau taxe usturatoare!...sa vedem cati isi mai permit sa le tina in paragina.
0 5
Florin • 2010-03-05 07:46:09
Citeste la obligatiile proprietarului. Si vezi ce ar trebui sa se intample daca proprietarul nu respecta obligatia la care te referi.
0 4
haplea82 • 2010-03-05 08:31:39
tot asa ar fi normal sa se faca si in cazul reabilitarilor termice a imobilelor ,in loc sa plateasca statul reabilitarea termica, la niste preturi astronomice pe niste lucrari de mintuiala,ar putea fi stimulat proprietarul sa o faca la un pret mult mai mic pt o lucrare pe care o supravegheaza,recurgind la arma taxelor!
0 1
it • 2010-03-05 08:53:19
Votantilor lui Basescu, multumiri fara numar, fara numar, fara numar, fara numar.
2 3
Tudor • 2010-03-07 20:38:28
da, da mai cu intonatie, ca domnul Traian pretuieste cand lumea se implica... asa ca hai
0 0
un_om_de_cal • 2010-03-05 08:54:47
Asa ar trebui, dar dupa cum vezi, nu se dau legi in sensul protejarii monumentelor istorice, ci in sprijinul baietilor destepti din imobiliare care vor cat mai putine obstacole in calea proiectelor lor.
0 1
Mihaela • 2010-03-05 07:43:54
Doamna Udrea si prietenii ei au probabil interese imobiliare. Ori poate sufera de ambitia prostului, arata ca asa vrea muschii ei.. Sa mearga in Germania, Franta, sa mai citeasca, aici e vorba de incultura crasa....si mult tupeu.
0 3
gabish • 2010-03-05 08:07:32
il vor urma pe Solomon. Cu asa propuneri este clar ce isi doresc. Ce dezamagire este acest partid. Nu-mi vine a crede.
1 4
veninusrl • 2010-03-05 08:07:44
nesimtire la tanti nutzi, cea mai incompetenta membra a guvernului. pentru ca a pus-o iar la guvern basexu are o bila mare neagra!
0 2
Tavitza • 2010-03-05 08:10:42
(null)
0 0
a • 2010-03-05 08:11:47
Mi-as dori sa ii pot spune doamnei Udrea in fata " sunteti o mare proasta si atat"
0 3
liviu_ • 2010-03-05 10:18:02
si cu multi oameni din diverse partide... dar as dori inainte un AK47 cu muuuuulte incarcatoare
0 2
Florin • 2010-03-05 08:12:46
Prin urbanism se intelege functionarea unui oras sub toate aspectele: alimentare cu apa si canalizare, energie electrica, transporturi, demografie, protectia mediului, etc. Adica urbanismul nu se refera doar la estetica. Inainte a existat legea 50/1991 si ordinl 91 MLPAT asociat care se referea si la documentatiile de urbanism (PUG,PUZ, PUD). Dar mintea lor creata si dorinta de inavutire (tot a lor) a complicat si deteriorat legea, creand 100 de legi mai mici. Sintetic, ca nu am spatiu sa detaliez, au asociat denumirea de urbanism facultatii lor (acum este de arhitectura si urbanism), au inventat conceptul de drept de semnatura (facultatea nu mai conteaza ci cotizatia la uniunile lor de arhitecti si urbanisti), au inventat acordul unic si multe altele. Nu le-a ajuns ca erau in fruntea leusteanului inca de la inceput, functia cea mai mare in domeniu fiind de arhitect sef. Si bun inteles ca tot ei au sfatuit-o si pe ministreasa Udrea cu noul proiect de lege.
0 3
Mara • 2010-03-05 10:35:50
Acest articol contrazice tocmai ceea ce scrieti dv. Exista oameni care se lupta pt ca Bucuresiul sa-si pastreze farmecul de altadata. Asa cum sunt majoritatea oraselor europene. Dupa razboi nemtii au recladit identic strazi, orase daramate de bombardamente Orasele si satele Frantei sunt pline de casute mici renovate cochet,... Mergem la ei ca sa ne bucuram de toate acestea, sa vedem altceva , sa vedem cum traiau altadata oamenii. E o cultura. O educatie. La noi ce vom mai vedea ? Blocuri in care sa ne mutam toti in centrul Bucurestiului. Da construiti un Las Vegas in Balta Alba sau mai stiu eu pe unde ! daca sunteti in stare!
0 0
gigel • 2010-03-05 08:15:29
Ti se face greata de toti impostorii ajunsi sa dea legi si pe care nu-i mai satura Dumnezeu, care uritesc peisajul cu mutrele lor si cu monstruozitatile pe care le construiesc - arhitectii ar trebui sa depuna un juramant ca medicii ca-si vor face meseria si nu se vor lasa cumparati si dirijati de analfabeti si tigani, dar mai aven noi arhitecti in tara asta? vai de noi....
0 3
Ronin • 2010-03-05 08:36:08
...e ca spaga o vor lua altii pe viitor. Daca aveti impresia ca modificarile legislative vor impiedica pe unii sa demoleze, va inselati. Pana acu`, Ministerul Culturii ce a pazit? Cate cladiri monument au disparut sub buldozere? Dupa cum va spuneam, se schimba doar destinatarul spagii....
0 3
gogu • 2010-03-05 08:37:08
Presimt ca asa o sa i se spuna...
0 3
Th.R. • 2010-03-05 08:37:37
Uite cum dezvoltatorul de langa Palatul Stirbey stie sa faca lobby. S-a opus ministerul culturii construirii acelui ca.at de cladire, pac, ministerul culturii nu mai e pe fir. Cam prea sensibila doamna Udrea la lobby-ul firmelor. Pare ca se straduieste sa ajunga la nivelul de coruptie/prostie de care o acuza criticii ei. Eu am considerat intotdeauna ca acestia exagereaza, dar poate doamna Udrea imi va da ocazia sa ma insel.
0 4
votantu' lu' peste • 2010-03-05 08:45:34
Au toata puterea in mana si asta e foarte periculos ! Tara a devenit tarlaua lor .
1 5
liviu_ • 2010-03-05 10:16:10
eu mai tin minte ca in pragul alegerilor eram cam singuru care urlam pe aici si toata lumea ma injura... na ati vrut marinar inca 5 ani, poftim marinar. nu stiu daca am spus pe forum dar chiar de asta miera frica... PDLul stie ca e in pom dupa astia 5 ani... cu toti de acolo... asa ca fura cat pot acum... eu cred sincer ca daca nu ne trezim si linsam cativa hoti dastia (ca justitia oricum nu face nimic) in urmatorii 5 ani o sa emigram si-n somalia sau haiti
1 1
cezar • 2010-03-05 09:08:45
Toti astia care i-au decizii de felul acesta sunt atei. Nu cred ca vor fi pedepsiti, sigur si crunt mai Apoi.
0 1
Caragiale • 2010-03-05 09:13:52
Asa, daramati tot PD-leilor , daramati toate vestigiile istorice. ca toicum ati pus maghiar la Cultura . vai mama ei de tara !
1 2
ksm • 2010-03-05 09:25:07
nu stiu de ce mi-e frica ca tara tot rau mergea si daca Baselu & co. nu erau la putere, si erau altii, Geaona (Vantu), Taricelu (Patriciu), Vaccin Tudor etc... toti sunt o apa si un pamant!
0 3
Cristin • 2010-03-05 12:35:18
Bine ca va dati seama de asta dupa vot...
0 0
anonim • 2010-03-05 09:57:14
Mai bine le desfiintam de tot. Ce ne trebuie sistemul asta comunist cu avize? Sa construiasca oricine, oriunde, orice. Daca tot suntem handicapati, macar sa fim pana la capat.
0 3
liviu_ • 2010-03-05 10:13:35
eu propun ca la fiecare lege sa se treaca si spaga care trebuie sa o dai ca sa scapi de justitie... sa stie oamenii cat trebuie sa stranga... in tara asta se fura de 20 de ani pe fata si nimeni nu face nimic (btw remes cu filmuleti cu spaga a patit ceva? sau becali? pe solomon il scot probabil in 1-2 luni, pe ala de la arges la fel)... chiar pe fata mai? oricum cu spaga aferenta daramai si pelesu ca sa faci un hypermarket in loc... dar macar sa nu fie pe fata... prin legea asta se recunoaste pe fata hotia !!! nu stiu ce sa ma izic... oamenii stiu si tot nu face nimeni nimic. o data la 5 ani voteaza pe 1 litru de ulei si 1 kil de faina... macar sa vina dracu un meteorit sau o bomba atomica in capu nostru sa murim repede, nu sa fim torturati ca acum...
0 2
liviu_ • 2010-03-05 10:21:08
asa lupta baselu impotriva mogulilor si a sistemului ticalos? asa serveste poporul si cei ce l-au votat (slava Domnului ca nu am calcat pe la urne ca oricine iesea ma facea sa ma arunc in fata trenului ca l-am votat)
1 2
Tatiana • 2010-03-05 17:08:19
Singurul lucru pe care il admira strainii cand vin in Bucuresti sau cand vad imagini din Bucuresti sunt cldirile clasice , mai noi sau mai vechi , mai mari sau mai mici; in schimb urasc ''monstrii'' cu 8-10 etaje ( blocurile cu apartamente sunt cele mai oribile constructii declarate de ei) ; admira si Casa Poporului ca pe ceva absolut deosebit avand in vedere ca e declarata oficial a doua cladire ca marime din lume dupa cladirea Pentagonului; concluzia e sa pastram cladirile clasice si sa faca bine primarii nostri sa ceara fonduri de la UE sa le renoveze sau daca sunt locuite de proprietari sa ii sileasca pe acestia sa le renoveze ei pe banii lor ( se poate scoate o lege prin care tot ce construit in parametrul declarat ''Centrul Capitalei'' sa oblige proprietarii sa-si renoveze casele sau daca proprietarul este Primaria atunci sa fie renovate de Primarie , nu sa lase niste ruine la vedere ...ca nu putem tolera sa avem ''ghetto'' in Centrul Capitalei!!!
0 0
tiganu • 2010-03-06 11:14:14
va ramane monumentu holocaustului, nu va e de-ajuns?:))))
0 0
Pornassus • 2010-03-06 12:46:11
DARAMATI TOTUL! Stergeti tara asta a nimanui de pe fata pamantului. Ne va fi tuturor mult mai bine.
0 1
INTERVIURILE HotNews.ro