Compania imobiliara egipteana Orascom Development Holding AG, condusa de miliardarul Samih Sawiris, intentioneaza sa investeasca peste 900 de milioane de dolari in construirea de "locuinte low-cost" in Europa si Orientul Mijlociu. Grupul are in vedere Romania, Turcia si Irak, a declarat Sawiris pentru Bloomberg.

Acesta a anuntat ca a cumparat deja "2 milioane de metri patrati de teren in Romania", pentru un proiect de locuinte, si ca va incepe sa puna casele in vanzare inainte de sfarsitul acestui an.

"Proiectele noastre vizeaza o crestere a cererii in urmatorii 10 ani. Investitiile pe termen scurt prezinta riscuri inerente, din cauza expunerii la eventuale evolutii nefavorabile ale pietelor", a explicat Samih Sawiris, care este presedinte al grupului, director general si detine aproximativ 60% din companie. Grupul, care dezvolta in principal ansambluri rezidentiale ce urmeaza a fi folosite in scop turistic, a inceput investitiile pentru locuinte ieftine la sfarsitul anului 2006.

  • "Exista un risc politic in Irak, dar este o tara prea mare ca s-o ignoram"

Orascom Development si-a mutat sediul in urma cu doi ani la Altdorf, in Elvetia, si intentioneaza sa construiasca 50.000 de apartamente in cadrul primului sau proiect - Haram City in Egipt. Pana in luna ianuarie, dezvoltatorul mobiliar a construit in cadrul acestui proiect aproximativ 10.500 de locuinte. Compania "cauta oportunitati" si in Turcia si Irak. "Exista un risc politic in Irak, dar este o tara prea mare ca s-o ignoram", a explicat miliardarul egiptean.