Reprezentantii Directiei Inspectie si Control General din Primaria Capitalei au dispus oprirea de urgenta a lucrarilor de construire executate ilegal in strandul Tineretului si au sesizat organele de cercetare penala. Inspectorii au constatat ca societatea Paco Club, in calitate de chirias al SC Tineretului SA, concesionarul initial al strandului, a executat fara autorizatie lucrari de construire in scopul reamenajarii strandului.

In plus, inspectorii de la Primaria Capitalei au confirmat ca in incinta bazei sportive s-au toaletat 8 copaci si s-a defrisat vegetatia din partea de Nord a incintei, fara aprobarile necesare de la Primaria Capitalei. Pentru taierea vegetatiei au dat o amenda cuprinsa intre 1.000-5.000 lei.

Cum arata Strandul Tineretului inainte de defrisare
Cum arata Strandul Tineretului inainte
de defrisare
Foto: Google Earth
Primaria sectorului 1 a trimis ieri un comunicat de presa in care se sustinea ca nu s-a taiat niciun copac, doar vegetatie spontana. Insa, asa cum se vede in captura de pe Google Earth, vegetatia spontana este o perdea de copaci, mici, ce-i drept, dar tot copaci sunt.

Reprezentantii firmei care lucreaza in incinta strandului ne-au declarat ca fac o baza sportiva, dupa proiectul castigator al concursului organizat in 2008 de Ordinul Arhitectilor din Romania, strandul urmand a fi redeschis pe 15 mai. Acestia spun ca au taiat doar crengile uscate si tufisurile si ca vor planta alti copaci in loc.

Cine sunt investitorii de la strandul Tineretului?

Paco Club are ca actionari pe Pandilica Alin-Petrisor si pe Pandilica Florin Ionut. La societatea Tineretului SA, printre actionari se numara Bejenaru Andrei Mihai, cunoscut drept un apropiat al omului de afaceri Puiu Popoviciu.