In primele patru luni din acest an, s-au eliberat peste 11.300 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale (cladiri cu una sau mai multe locuinte), in scadere cu 22,8% fata de aceasi perioada a anului trecut, potrivit datelor prezentate vineri de Institutul National de Statistica (INS). Doar in luna aprilie au fost eliberate 3.686 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 7% fata de luna anterioara din acest an si in scadere cu 9,5% fata de aceeasi luna a anului trecut.

In luna aprilie din acest an s-au eliberat 3.686 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 63,9% sunt pentru zona rurala.

Fata de luna martie din acest an, s-a inregistrat o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in majoritatea regiunilor de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in regiunile: Sud-Muntenia (+116 autorizatii), Nord-Est (+70 autorizatii) si Sud-Vest (+49 autorizatii). Scaderi au avut loc in regiunile de dezvoltare Centru si Nord-Vest.

  • Mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale in aprilie 2010

In luna aprilie din acest an s-au eliberat cu 385 mai putine autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat in aceeasi luna a anului precedent, scadere reflectata in aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scaderi au fost in regiunile de dezvoltare: Bucuresti-Ilfov (-105 autorizatii), Sud-Est (-100 autorizatii), Nord-Vest (-78 autorizatii) si Nord-Est (-58 autorizatii). Cresteri ale numarului de autorizatii eliberate pentru construirea de cladiri rezidentiale s-au inregistrat in regiunea de dezvoltare Centru (+13 autorizatii).

Dupa primele patru luni din acest an, numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 22,8% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, pana la peste 11.307 autorizatii.