A mai trecut o luna, iar preturile locuintelor din Romania nu dau semne ca s-ar misca in vreun fel. Conform indicelui calculat de imobiliare.ro, in luna mai, pretul pe metru patrat util solicitat de catre vanzatori a fost de 1.196 euro, cu doar 0,4% mai mic decat in aprilie si cu 1,2% mai mic decat in mai 2009, scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.

Practic, de aproximativ un an, preturile pe piata imobiliara sunt inghetate sau variaza extrem de putin, evolutie oarecum surprinzatoare daca tinem cont de faptul ca in toata aceasta perioada economia a continuat sa scada, iar 'deranjul' social creste de la o luna la alta.

Comparativ cu maximele inregistrate la inceputul anului 2008, in acest moment preturile calculate in euro sunt cu 41,9% mai mici, iar, daca le transformam in lei, scaderea este de 34,8%.

In acelasi timp, la vecinii nostri bulgari situatia este oarecum diferita. Astfel, datele arata ca preturile maxime au fost inregistrate in toamna lui 2008, dupa care a urmat o scadere abrupta, acum fiind cu 31% mai mici decat in trimestrul trei din 2008. De remarcat ca preturile scad continuu de 6 trimestre, iar in primul trimestru din acest an scaderea s-a accentuat.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris, un 'blog cu atitudine'.